BARÇA

Hi haurà cas Neymar fins al setembre

El PSG no accepta cedir el futbolista i el Barça dilatarà l’operació per evitar que vagi al Madrid

El fitxatge de Neymar per al Barça seria molt senzill si la caixa forta del Camp Nou estigues ben plena. Però després de gastar-se 239 milions en les incorporacions de Griezmann, De Jong, Neto i Junior no hi ha efectiu per afrontar la contractació. Per això el club busca fórmules imaginatives perquè Neymar torni a Barcelona sense que la tresoreria se’n ressenti. Davant la dificultat d’oferir jugadors com a moneda de canvi, els últims dies ha guanyat força la cessió amb compra al final de la temporada. Una proposta que no convenç el PSG, que segueix taxant Neymar en 250 milions i necessitaria líquid per comprar un recanvi per al davanter brasiler.

Des del Barça es mira el cas amb expectació, esperant notícies de París. I a la capital francesa, on volen treure’s de sobre Neymar però sense perdre-hi diners, confien en dues vies alternatives: el Reial Madrid i el Juventus. Els blancs fa anys que van darrera de Neymar però el jugador ha donat carbasses a Florentino Pérez, per la qual cosa el president del Madrid no s’acaba d’atrevir a fer una oferta definitiva. En canvi, els últims dies s’ha obert la via italiana. Segons informen els mitjans francesos, la Juve proposaria un canvi amb Dybala. Una idea que seduiria Leonardo, el director esportiu del PSG, que obtindria així un recanvi a l’equip titular.

Ja queden menys de dues setmanes perquè es tanqui el mercat d’estiu i el cas Neymar segueix obert. Tan obert que comencen a aparèixer els nervis. El Barça juga amb un mínim avantatge, i és que el futbolista vol tornar al Camp Nou. Però el PSG segueix posant les coses difícils al president Bartomeu, qui lidera personalment les negociacions.

Allargar les negociacions

Segons expliquen des del Camp Nou, i davant les traves que arriben des de París, l’objectiu del Barça és allargar el màxim les negociacions. “Bartomeu no vol ni sentir a parlar que Neymar vagi al Madrid: o que torni al Barça, o que es quedi a París”, assegura una de les fonts consultades, que és incapaç de vaticinar com acabarà el serial: “Ara que el PSG s’ha obert a negociar, el president no vol deixar passar l’oportunitat. Però el condicionant econòmic s’ha de tenir en compte”. I és que, si arriba Neymar però no marxa cap jugador amb una fitxa elevada, es pot superar el límit salarial.

El Barça esperava resposta a la darrera proposta, una cessió remunerada amb una opció de compra de 150 milions d’euros, que va avançar Rac1. Un format molt similar a la cessió del blaugrana Coutinho al Bayern Munic. De fet, Coutinho havia de ser un dels jugadors que actuessin com a moneda de canvi, però com que el Barça tenia urgència per trobar-li una sortida i que no sabia si el fitxatge de Neymar arribaria a bon port, va optar per assegurar el tret i tancar l’acord amb el conjunt bavarès.

Des de París, els mitjans asseguren que la proposta del Barça no té recorregut perquè suposaria un problema a curt termini per al PSG, ja que ni tindria Neymar ni podria comprar un recanvi. A més, la derrota del cap de setmana contra el Rennes –sense Neymar, que segueix sense jugar a l’espera de resoldre el seu futur– han afegit pressió als directius francesos.

Si, com es preveu, el PSG rebutja la proposta, el Barça té pensat fer una nova oferta per al jugador. El mercat tanca a Espanya el 2 de setembre.