BARÇA

Hisenda respon a Bartomeu i diu que no actua pel color d'una "samarreta" ni pel dictat dels polítics

En declaracions a RNE, Miguel Ferre, secretari d'Estat d'Hisenda, diu que no hi ha "conspiracions" en el cas Neymar

El secretari d'Estat d'Hisenda, Miguel Ferre, ha respost aquest dijous al president del Barça, Josep Maria Bartomeu, que l'Agència Tributària no realitza el seu treball en funció del color d'una "samarreta" ni al dictat de criteris polítics, sinó que simplement es limita a aplicar la llei.

"No hi ha ni de lluny conspiracions i no és una qüestió de samarretes", ha indicat Ferre quan ha estat preguntat per les  declaracions de Bartomeu vinculant la seva imputació en el cas Neymar amb una "factura política" de l'Estat cap al club pel seu suport al procés sobiranista.

Ferre, en declaracions a RNE, ha insistit que els professionals de l'Agència Tributària no treballen seguint criteris polítics, i alhora ha recordat que, en aquest cas concret, va ser un soci del Barça el que va acudir al jutge per exposar el que ha passat amb Neymar. "Per tant, el procés el va iniciar un tercer i va ser la Fiscalia qui va demanar a Hisenda auxili judicial. Així que no hi ha persecucions polítiques i això no es fa per portar una samarreta o deixar de portar-la. És l'aplicació estricta de la llei", ha emfatitzat Ferre.

El secretari d'Estat ha recordat a més a Bartomeu que quan es defrauden més de 120.000 euros s'està cometent un delicte fiscal. "Hi ha una llei i aquí s'ha optat per no complir amb les obligacions fiscals", ha precisat.