BARÇA

Iniesta: "Més que mai hem de ser valents"

El manxec té clar que el Barça ha de sortir a buscar la victòria contra el Reial Madrid

Andrés Iniesta té clar que el Barça ha d'anar al Santiago Bernabéu sense por ni complexos. "Sempre hem hagut d'anar allà a decidir la Lliga, i si volem fer un pas més, hem de guanyar. Hem de fer un partit pràcticament perfecte, i crec que estic en condicions de fer-lo. No hi ha d'haver un pensament de dubtes respecte al partit", ha dit Iniesta. "No és que es pateixin, no són un malson, el que més ens agrada als futbolistes és jugar aquest tipus de partits, però evidentment, aquest gaudir s'ha de posar entre cometes, perquè hi ha molta tensió. Si aconseguim fer el nostre joc, si un gaudeix al camp, és símptoma que les coses s'estan fent bé", ha afegit el migcampista.

"L'únic que tenim en ment és guanyar i pressionar el líder", ha especificat el de Fuentealbilla sobre la classificació a la Lliga, que ha afegit que els "errors són gairebé definitius". "No estem a 20 punts del líder, no estem a una distància abismal, tampoc en el joc", ha volgut deixar clar el jugador blaugrana. "L'equip està bé, és un partit molt important, pel rival i per la classificació", ha dit el manxec. "Em costaria creure que hi hagi aficionats del nostre club que no creguin que podem guanyar al Bernabéu, aquest equip s'ha guanyat el dret de creure en ell", ha explicat el blaugrana. "Ningú pot pensar que el Madrid ens guanyarà tranquil·lament", ha sentenciat. "Més que mai hem de tenir la pilota, hem de ser valents, si no som això, patirem. No podem tornar a casa i pensar que ens ha faltat alguna cosa. El Bernabéu ens exigirà un partit perfecte", ha explicat Iniesta. El manxec ha fet referència a les paraules de Pep Guardiola, que va explicar que va marxar del Barça perquè sentia que tenia dificultats per gestionar l'aspecte motivacional de la plantilla: "És una qüestió personal seva, als jugadors no ens falta motivació per guanyar".

Més enllà del duel contra el Reial Madrid, Iniesta s'ha referit també a la Lliga de Campions. "Hi ha ganes de sorteig, és un any que tens ganes que arribin les 12 del migdia, i això és bon senyal", ha explicat el de Fuentealbilla. "Per com veig el futbol, prefereixo equips que ens esperin i ens donin la iniciativa", ha detallat. "Martino és el nostre entrenador, i estem a mort amb ell. L'entrenador ha de ser el far de l'equip, i quan està amb nosaltres és el millor entrenador", ha dit el manxec sobre el futur del tècnic de Rosario. "La temporada de Pedro i Alexis és espectacular", ha afegit.

"No entenc que no estigui fent ja aquest pas endavant. És una cosa normal, no pensaria que per ser segon capità o primer capità canviï la manera de ser. Seria natural. Estic acostumat a donar el màxim", ha dit Iniesta sobre el rol que haurà d'assumir la temporada que ve.