BARÇA
Esports Barça 22/06/2011

Un jutge deixa lliure el cosí d'Afellay, que havia de ser expulsat d'Espanya

En la seva decisió, el jutge ha estimat que Farit Afellay té arrelament suficient a Espanya "com per presumir que el risc de fugida és reduït"

Efe
1 min
Afellay, amb la bandera de la nació amaziga

BarcelonaUn jutge ha posat en llibertat Farit Afellay, cosí del jugador del Barça Ibrahim Afellay, que des del passat 8 de juny estava reclòs en un centre d'internament d'estrangers pendent de ser expulsat d'Espanya.

El jutge, en la seva sentència, ha acceptat el recurs de reforma presentat per l'advocat de Farit Afellay contra la interlocutòria d'internament de 8 de juny d'aquest any, i ha acordat de manera immediata "la posada en llibertat del mateix". En la seva decisió, el jutge ha estimat que Farit Afellay té arrelament suficient a Espanya "com per presumir que el risc de fugida és reduït".

L'arrelament de Farit Afellay es dedueix, segons el jutge, del fet que té família al país (el seu cosí), "família que es compromet a acollir-lo al domicili i a mantenir-lo".

També ha apuntat el jutge en la sentència que Farit Afellay compta amb el certificat d'empadronament, informe municipal de l'Ajuntament de Mataró (Barcelona), diploma que acredita la realització d'acollida, així com el resguard de cita per demanar una autorització de residència per arrelament i una proposta d'oferta de treball.

El jutge fa notar en la seva sentència que en el cas de Farit Afellay "no s'observa la concurrència d'altres circumstàncies de seguretat o ordre públic que aconsellin la continuïtat de l'internament, ja que no consta que tingui antecedents penals".

El Col·lectiu Ronda, que s'ha encarregat de la defensa de Farit Afellay, ha informat que es troba a Espanya des de l'any 2006 i que treballava sempre que té "oportunitat". Precisament, el 4 de juliol té hora per presentar finalment la documentació per demanar la residència per arrelament.

stats