BARÇA
Esports Barça 16/05/2012

El Barça obrirà al juliol la seva primera escola a l'Índia

El club ha anunciat l'obertura al juliol de la seva primera escola de futbol a l'Índia, a Nova Delhi, on es formaran més de 300 nens d'entre 6 i 14 anys

Efe
1 min

BarcelonaLa presentació del projecte ha tingut lloc a la capital índia, on el director de l'escola de futbol del Barça, Xevi Marcé, ha afirmat que encara que senten "molt respecte davant un repte que no serà fàcil" es troben "enormement il·lusionats".

"Aquest és un dels projectes més ambiciosos del Barcelona al món. Esperem entrenar uns 10.000 joves en els pròxims tres anys", ha assenyalat Marcé, que ha agraït la col·laboració de l'empresa local Conscient Football, coimpulsora de la iniciativa.

El club blaugrana va elegir la capital índia com a seu de la seva escola a causa de motius logístics, però organitzarà també campus en altres punts de l'Índia amb més tradició futbolística que Delhi, com Goa (oest) o Bengala (est), segons fonts de la institució.

El Barça segueix l'estela d'altres clubs europeus –Arsenal, Liverpool o Bayern de Munic– que han posat en marxa programes formatius al gegant asiàtic, on altres esports, com el criquet o l'hoquei, compten amb més tradició.

La roda de premsa de presentació del projecte va comptar amb la presència de l'exjugador del club i actual entrenador dels campus Josep Moratalla, que ha apuntat la seva satisfacció amb el projecte i s'ha mostrat convençut que serà un "gran èxit".

stats