BARÇA
Esports Barça 03/05/2011

El Barça, a la final de Wembley

El Barça ha aconseguit classificar-se per a la final de Wembley després d'empatar en el partit de tornada (1-1) contra el Madrid. Pedro i Marcelo han estat els golejadors, el dia que Abidal ha tornat a vestir-se de curt

Nuria Garcia
Pedro i Villa, després del primer gol.

BarcelonaEl Barça ja és a la final de Wembley del proper 28 de maig. Els blaugranes, que van guanyar 0-2 al Santiago Bernabéu, han dominat el partit de tornada al Camp Nou i han acabat empatant a un contra el Reial Madrid.

El Reial Madrid ha començat el partit pressionant més amunt que en els anteriors partits i és que avui no li serveix res més que no sigui la victòria. Tot i això, el primer xut ha estat del Barça ja que Iniesta ha provat sort al minut 6.

El Barça ha aconseguit el control de la pilota i ha començat a generar ocasions. Així, Busquets, de cap, ha rematat massa centrat i Casillas ha blocat sense problemes, en la que ha estat la primera rematada entre els tres pals del partit (21'). Quan ja s'ha superat la mitja hora de partit, el porter dels blancs ha hagut de volar per aturar una rematada de Messi, que podria haver obert el marcador (31'). En la següent jugada, Messi ha rematat fora.

I dos minuts més tard, Villa ha fet un gran xut que Casillas ha aturat espectacularment. Fins el descans, el Barça ha dominat i és qui ha tingut la pilota, mentre que el Madrid només ha disposat d'un córner i d'una jugada d'atac que Valdés ha aturat.

El pas pels vestidors ha fet que en la segona part el Madrid sortís més endollat. Els blancs han tornat a pressionar amunt, més agressius, però el Barça, bé en defensa, està desbaratant totes les ocasions del rival. I quan el Madrid estava més obert, el Barça ha donat un pas més per ser a la final de Wembley. Després d'una bona jugada d'equip, Iniesta ha rebut i li ha passat la pilota a Pedro, que ha rematat davant Casillas al fons de la xarxa (55').

Marcelo, tot just vuit minuts més tard, ha aconseguit l'empat després d'una errada de Pedro que ha propiciat una contra del Madrid (63').

A deu minuts pel final del partit, Pep Guardiola ha demanat a Éric Abidal que comencés a escalfar-se. El francès, que fa mes i mig va passar per la sala d'operacions, ha entrat per primer cop a la convocatòria i finalment, al 89', ha entrat substituint Puyol, rebent un sonor aplaudiment.

BARÇA 1REIAL MADRID 1Barça:

Valdés, Dani Alves, Piqué, Mascherano, Puyol (Abudal 89'); Sergio, Xavi, Iniesta; Pedro (Afellay 90'), Villa (Keita 73') i Messi.

Reial Madrid: Casillas, Arbeloa, Carvalho, Albiol, Marcelo, Xabi Alonso, Lass, Di Maria, Kaká (Özil 59'), Cristiano i Higuaín (Adebayor 55').

Gols: 1-0 (55') Pedro. 1-1 (63') Marcelo.

Àrbitre: Frank de Bleeckere (belga). Targetes grogues: Carvalho (12'), Lass (57'), Xabi Alonso (69'), Marcelo (75'), Pedro (82') i Adebayor (84').