Pilota d'Or
Esports Barça 10/01/2011

Iniesta: "Guanyi qui guanyi, cal tenir clar que guanyem molts i és un dia històric pel Barça"

Xavi, Messi, Iniesta, Del Bosque i Guardiola han dit la seva sobre els premis de la Pilota d'or just abans de saber qui són els guanyadors

Toni Padilla
3 min
Xavi, Iniesta o Messi aixecaran aquest trofeu.

Zuric (Suïssa)Amb uns 10 minuts de retard, els tres finalistes per ser el millor jugador de l'any han comparegut davant de la premsa a la sala adjunta del Palau de congressos de Zuric. Al costat de Messi, Xavi i Iniesta hi eren dos dels tres finalistes en la categoria de millor tècnic: Pep Guardiola i Vicente del Bosque. N'hi faltava un, José Mourinho, que ha sortit molt just de Madrid i no ha arribat a temps, pel que no ha parlat amb la premsa.

Unes quatre hores abans de saber-se qui guanyarà el premi al millor jugador i al millor tècnic, els cinc presents han dit la seva asseguts en un sofà, distesos i relaxats.

En ser preguntats sobre si s'haurien imaginat un dia com aquest, amb ells com a nominats al costat de bons amics, Iniesta ha comentat que "sols no som res, pel que tenim una gran sort de ser aquí. Cal gaudir el dia però recordar i valorar al feina d'aquells que ens han ajudat". Els tres blaugranes, també han comentat que no és fàcil escollir un moment del 2010, tot i que Iniesta i Xavi han escollit la final del Mundial. "Et fas gran somiant en guanyar un Mundial, i vaig tenir la sort de marcar", ha dit Iniesta. Xavi també ha recordat el mèrit de "guanyar la Lliga dels 99 punts". Messi s'ha quedat amb els títols del Barça i en no haver guanyat el Mundial, ha reconegut que "el meu somni seria guanyar un Mundial". Fet que valoraria fins i tot més que la cerimònia de Zuric.

Pep Guardiola per la seva part, en ser preguntat sobre si veure tres finalistes del Barça és millor que guanyar una Lliga de Campions o un Mundial, ha reconegut que "avui és un dia per buscar adjectius desmesurats, doncs tres jugadors de la Lliga, forjats al Barça, són representats aquí. És un moment de molta alegria. No vol dir que som diferents als altres, que el Barça és el millor. Simplement defensem la nostra forma de treballar".

Guardiola a més, en valorar què significa aquest dia per al club ha dit que "és impossible definir-ho en poques paraules. Perquè són molt bons aquests nois. Tenim la sort de ser un club fort, estable, i de tenir una trajectòria molt llarga de molta gent treballant fort. Nosaltres som una petita representació d'una manera d'entendre el joc. Molta gent ha fet bona feina amb el pas del temps. Al recordar tants noms avui és emocionant." En la mateixa línia, Xavi ha dit que "al Barça ens eduquen en el treball, el respecte, i és una sort. Avui és una festa del barcelonisme i és un orgull ser aquí".

Vicente del Bosque, en ser preguntat sobre si com a madridista admet que el Barça és més important ara mateix, ha evitat problemes en dir que "tots els presents som gent forjada a camps de terra, al futbol base, i cal reivindicar el valor dels planters sense pensar en colors". El seleccionador estatal a més, ha destacat la final del Mundial com el seu moment del 2010, afegint que també recorda el partit després de perdre amb Suïssa, davant d'Hondures, perquè "aquell dia la professionalitat i compromís dels jugadors va ser clau".

Pep Guardiola de la seva part, en resumir el 2010 ha afirmat que "la Lliga sempre és un dels títols més importants". "Entrenar amb els jugadors amb què el Barça ens dóna el privilegi de treballar és el millor record possible", ha dit el tècnic. A més, el de Santpedor va valorar positivament el premi de millor tècnic de l'any. "És bo valorar els tècnics, però si som aquí és perquè s'han guanyat títols, i això és fa amb bons jugadors".

Guardiola per cert, ha escoltat satisfet una declaració de Del Bosque en ser preguntat per la modèstia dels jugadors finalistes. El seleccionador ha afirmat que "el senyor Oriol Tort ha estat una persona clau al Barça i suposo que els barcelonistes els agradarà escoltar d'un madridista com jo que gent com Tort, amb la seva feina anònima, son claus". Guardiola ha somrigut en escoltar el nom del qui fou coordinador del futbol base blaugrana i li ha donat la raó, afegint que "en el fons, els futbolistes s'eduquen sols, i la família també ajuda".

stats