Publicitat
Publicitat

Iniesta, l'elecció dels experts

La majoria d'entrenadors admiren la humilitat i generositat del manxec, que viu a l'ombra dels grans herois i sovint passa desapercebut

Per senzill, per noble, per generós. Per seguir impulsant el Barça a fregar tots els títols una temporada més i per ser decisiu en la segona Eurocopa consecutiva de la selecció espanyola. Per la seva conducció endimoniada, la seva croqueta màgica sobre la línia de fons, les seves assistències de gol. Per dirigir en silenci, per marcar diferències gairebé sense voler.

Per tots aquests motius i molts més, Andrés Iniesta va recollir dijous el trofeu de millor jugador de la UEFA 2011/12, un premi menor que va adquirir importància perquè no se'l van endur ni Messi ni Cristiano Ronaldo. Sempre a l'ombra de les dues grans figures mediàtiques, la discreció i timidesa del manxec del Barça es va imposar. Iniesta és el preferit d'experts, companys i rivals. El crac que cau bé. Però quin és el secret que fa que tothom s'estimi Iniesta?

"És difícil establir una escala de mèrits en premis individuals d'un esport col·lectiu. Però és cert que Iniesta troba una unanimitat curiosa en tothom, és difícil trobar algú que te'n parli malament. És l'antiheroi, passa desapercebut i porta acumulant mèrits per guanyar un premi des del 2009", afirma Martí Perarnau, periodista especialitzat en la filosofia de joc blaugrana, que suggereix que potser el contrast que la figura d'Iniesta dóna enmig de dues bèsties golejadores com Messi i Cristiano el va beneficiar.

Llegiu el reportatge complet a l' Ara Premium.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT