BARÇA

Iniesta: "Estic molt nerviós per diumenge"

El migcampista ha parlat a 'El món a RAC1' a tres dies de vestir-se per últim cop de blaugrana 

Andrés Iniesta ha parlat a 'El món a RAC1' aquest dijous sobre el seu adeu al Barça i els seus sentiments ara que falten tres dies perquè es vesteixi per últim cop de blaugrana. "Estic nerviós per diumenge. Quan et diuen que arriba el final de qualsevol cosa te'n vas fent a la idea, però quan s'acosta el moment et poses una mica nerviós i amb els sentiments més a flor de pell", ha dit Iniesta.

"Per a mi és una de les decisions més importants de la meva vida. Una va ser la de venir de Fuentealbilla a Barcelona, i l'altra, marxar ara del Barça", ha recordat el manxec, que ha explicat que està tot "gairebé tancat" respecte al seu futur. "El Japó o la Xina?", li ha preguntat Jordi Basté, i Iniesta ha respost: "Serà un dels dos". El migcampista ha assegurat que la setmana vinent segurament ho farà oficial. "No descarto continuar jugant dos o tres anys més. Intentaré allargar-ho fins que el cos digui prou. El que vull és disfrutar del futbol. Ara ho faré d'una altra manera, d'un altre projecte", ha conclòs.

El manxec, que ha dit que no hi ha marxa enrere, ha explicat com ha afrontat aquesta temporada: "Jo em vaig proposar que aquest any hauria de ser un dels millors. I volia marxar amb aquesta sensació, de sentir-me important, útil, de guanyar títols, amb bona impressió de la meva afició i de l'aficionat al futbol en general". Sobre com va comunicar la seva decisió de marxar del Barça, Iniesta ha indicat que els primers que ho van saber van ser els jugadors, després l'entrenador i el president. "Valverde va saber la meva decisió abans que el president. Intentava buscar el moment, però també buscava que fos natural", ha dit. "Quan he comunicat la meva decisió, primer he parlat jo i he argumentat la meva decisió. I és una decisió personal. Sé que hi ha molta gent que vol que jo continuï aquí, és molt bonic sentir això, com a persona és espectacular, però una decisió així no genera dubtes", ha respost quan li han preguntat si algú de l'equip li va demanar que reconsiderés la seva decisió.

"Per a mi, la final de Copa contra el Sevilla era la final de la meva vida, i gràcies a Deu tot va sortir bé", ha comentat Iniesta. Sobre el seu pas pel Barça, el migcampista ha assegurat que els pitjors moments que ha viscut com a jugador van ser la mort de Dani Jarque i la de Tito Vilanova.

Sobre el partit de Roma (en què el Barça va quedar eliminat de la Champions), Iniesta ha dit que "possiblement" és un dels pitjors moments de la seva carrera. "Per tot, per inesperat, pel que va passar després, pel que passava pel meu cap...", ha recordat.

El migcampista ha assegurat que seria "un error descomunal" deixar marxar Busquets. "No crec que això passi, perquè encara li queden molts anys de futbol i és un jugador fonamental. El club no hauria de dubtar, cal que segueixi valorant el que ha de valorar", ha afegit.

Sobre el fet que Neymar pugui jugar al Madrid, Iniesta ha dit: "Ney és un dels jugadors més importants que hi ha actualment, i que jugués al Madrid seria un punt a favor del club blanc. Tot i això, no crec que el Barça hagi d'embogir si té lloc aquesta situació". El manxec ha elogiat Messi, que ha dit que no hi ha "ningú com ell". Sobre el futur institucional del Barça, Iniesta ha opinat: "Veig com una possibilitat que Piqué sigui president del Barça. Si ell creu que pot ser útil per al club, per què no?" "Tots dos tenim personalitats diferents, és evident, però ens apreciem mútuament", ha dit sobre Piqué.

Més continguts de