El fiscal en cap de l'Audiència Nacional es queixa de la ingerència de Miguel Cardenal en el cas Neymar

Javier Zaragoza ha fet arribar la seva protesta al fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce

El fiscal en cap de l'Audiència Nacional, Javier Zaragoza, s'ha queixat al fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, del que considera una "ingerència" del secretari d'Estat per a l'Esport, Miguel Cardenal, en el cas Neymar per la defensa que ha fet del Barcelona en un article d'opinió.

En l'escrit de queixa, remès a Torres-Dulce, Zaragoza lamenta que Cardenal, que parla d'un Barça "acusat" i "assetjat", estigui posant en qüestió tota l'actuació judicial que es va iniciar arran de la querella que va interposar a l'Audiència Nacional el soci del Barcelona Jordi Cases contra l'expresident Sandro Rosell, han confirmat a Efe fonts fiscals.

En el seu extens article, publicat aquest dimarts a 'El País' i titulat "Orgullosos del Barça", Cardenal es mostra contrariat pel procés social i judicial que està vivint el Barcelona pel fitxatge de Neymar, que ha derivat que Ruz imputi el club, com a persona jurídica, per un delicte fiscal.

"Em rebel·lo davant la desmesura a la qual assisteixo aquests dies. No faria honor a la responsabilitat que m'han confiat si callés mentre un escut que ha aportat al nostre esport tant com el que més és assetjat i acusat. Aquest escut és patrimoni de l'esport espanyol, perquè el van defensar i defensen centenars dels nostres herois", subscriu Cardenal, que subratlla que el Barcelona "no és només un actiu fonamental de la Marca Espanya. És també un club poliesportiu de referència".

Davant la repercussió d'aquest article, Cardenal, que és també president del Consell Superior d'Esports (CSD), va afirmar mitjançant un comunicat, que l'organisme que dirigeix "ha de vetllar perquè l'esport sigui un espai de convivència".

Va manifestar a més "el seu respecte més absolut a la independència i actuació de l'Agència Tributària i dels Tribunals de Justícia en qualsevol procediment obert davant dels clubs esportius espanyols".

"Qualsevol actuació contrària a la llei ha de ser investigada, acreditada i sancionada. I en aquest afany comptaran sempre amb la col·laboració del Consell Superior d'Esports", ha sostingut.