BARÇA
Esports Barça 22/09/2011

Laporta carrega contra Sandro Rosell en una carta als socis: "Prou de mentides"

L'expresident blaugrana diu que, davant l'allau de maniobres indecents de l'actual junta es veu pràcticament obligat a donar la seva opinió

Ara
3 min
L'expresident del FC Barcelona Joan Laporta.

BarcelonaL'expresident blaugrana, Joan Laporta, adreça una carta oberta als socis abans de l'assemblea de dissabte on es defensa de les acusacions que l'actual junta directiva encapçalada per Sandro Rosell fa contra ell. "Davant l'allau de maniobres indecents que l'actual Junta Directiva, amb el seu president al capdavant, estan perpetrant contra els meus companys de junta i en especial contra la meva persona, penso que ha arribat el moment de manifestar-me públicament i directament a l'opinió pública i, en especial, als socis i aficionats del FC Barcelona", diu Laporta, que remarca que aquest no era el seu desig, però que veient els atacs contra ell i la seva junta s'ha vist pràcticament obligat a fer-ho.

"Per damunt de tot, m'entristeix profundament que s'hagin proposat destrossar la nostra imatge amb dosis tan elevades d'odi, enveja i ressentiment. Estan atemptant contra la imatge i l'honestedat dels meus companys de junta i la meva, amb els riscos i problemes que això ens ocasiona en tots els sentits", continua Laporta, que afegeix: "La construcció del millor Barça de la història no és fruït de l'atzar sinó de la correcta aplicació d'un model de gestió que ha estat aplaudit arreu, del treball, la responsabilitat i l'honestedat d'un equip de persones que he tingut el privilegi de presidir".

Laporta explica quines, segons ell, són les mentides que explica la junta de Sandro Rosell, començant per l'estat econòmic del club: "En primer lloc, vull desemmascarar la gran mentida de la situació econòmica del FC Barcelona, la cantarella que la caixa està buida. No és cert. Els vam deixar en herència un Club sostenible econòmicament. Diuen que no tenen diners, que a la caixa no hi ha ni un euro. Mentida. Els vam deixar un Club que la temporada 2009-2010 va ingressar més de 430 milions d'euros. Els vam deixar un Barça que ingressa 140 milions d'euros cada temporada en concepte de drets audiovisuals. Els vam deixar un Barça que ingressa de Nike prop de 40 milions per temporada. Els vam deixar preparat només per signar un crèdit de 150 milions d'euros amb 'la Caixa' i amb el Banc de Santander. Van vendre Touré per 30 milions d'euros (per cert, jo havia tancat l'operació per 32 milions, ells sabran què van fer); Ibrahimovic, per 25 milions d'euros i Txigrinski per 15 milions. I han venut la samarreta a Qatar per 30 milions d'euros. Per tant, que no hi ha diners a caixa? Mentida! Us asseguro que el meu mandat ha generat beneficis. I això tot i les trampetes i maniobres diverses en la reformulació dels comptes així com la imputació a la nostra gestió de pèrdues anteriors per part d'anteriors juntes directives i de les pèrdues posteriors que ens ha aplicat l'actual directiva. D'una manera flagrant i escandalosa, amb absoluta mala fe, ens estan imputant al nostre darrer exercici unes pèrdues deliberadament inflades".

"Aquesta Junta Directiva ha rebut un Barça econòmicament solvent, viable i sostenible. Per tant, president i directius, prou de mentides. No ens expliqueu sopars de duro, no feu concessions als violents a l'Estadi (o és que heu de pagar els serveis prestats en campanya electoral?) i expliqueu el contracte amb Qatar Foundation (no esteu tan segurs que convé al Barça portar durant molts anys el nom d'un país al costat del seu escut?). I deixeu de maniobrar de forma indecent per fer creure que la meva junta i jo vam dirigir malament el Club. Els signes externs són massa evidents per veure que ho vam fer prou bé. La força incontestable dels fets és massa evident per veure que vam crear un model de Club que ha portat al Barça a ser reconegut i admirat com el millor club del món. Tothom hauria volgut rebre un Club com el que us vam deixar!", afirma Laporta en la seva carta.

Per últim, Laporta diu que el faria feliç que "l'entitat continués pel camí d'èxits", però apunta:"Tinc molt clar que no podran esborrar tot allò que s'ha fet en els darrers anys, no podran embrutar, a través d'una campanya plagada de mentides i ressentiments, els millors anys de la història del nostre Barça, que és el Barça de tots".

stats