BARÇA
Esports Barça 23/12/2010

Johan Cruyff: “Amb aquesta junta, és molt difícil que torni a ser president d'honor”

El seleccionador català explica que la seva relació amb l'actual junta directiva no és gens bona i que ell mai va criticar Leo Messi, sinó "l'organització del Barça"

Nuria García
2 min
Cruyff, a 'El Matí de Catalunya Ràdio'

BarcelonaJohan Cruyff ha assegurat aquest matí a El Matí de Catalunya Ràdio que el Barça deu diners a la fundació que porta el seu nom. "La meva fundació té un contracte amb el Barça i ells no paguen. De l'any passat encara hi ha alguna cosa i d'aquest també, i no ens ho han pagat. Em sembla que ens donen 100.000 euros a l'any, està per escrit. Jo no porto aquests temes, però truquem cada setmana per reclamar-ho i no diuen res", ha dit l'extècnic blaugrana, que ha destacat, dirigint-se al president blaugrana, Sandro Rosell: "Comporta't com un senyor i compleix els compromisos. Compleix amb les obligacions, llavors podrem parlar".

L'actual seleccionador català ha dit que la relació amb l'actual junta del Barça no és gens bona i ha apuntat que serà molt difícil que torni a ser "president d'honor". A més, segons Cruyff, els actuals directius l'han convidat a la gala en què la FIFA donarà la Pilota d'Or a Xavi, Iniesta o Messi sense consultar-l'hi abans. "Que la junta no s'intenti penjar medalles dient que em convida a Zuric quan sap que jo per aquestes dates sóc a Sud-àfrica. Podrien haver trucat abans de dir-ho. Si em conviden i jo li he de dir que no, és absurd", ha dit el tècnic, que ha tancat el tema dient: "Jo ja tinc molts trofeus".

Cruyff també ha parlat sobre les declaracions de dimecres de Sandro Rosell, en què el president blaugrana deia que no li agradava que el tècnic critiqués Messi: "No critico Messi, critico l'organització del Barça, que és la que ha de preveure que aquest noi, que des dels 16 anys va camí de ser una icona, ha de saber defensar-se i parlar. Cal preparar-lo", ha dit.

Sobre l'actual joc del Barça, Cruyff ha dit que "en alguns moments, en algunes facetes, ho estan fent espectacularment bé", però també ha afirmat que "sempre es pot millorar". També ha dit sobre el nou reforç blaugrana, l'holandès Ibrahim Afellay, que "pot ser un jugador que servirà a aquest estil de joc, a ser humil. És el perfil que aquí es busca. Si té la base i el toc, serà fàcil integrar-lo".

Finalment, sobre el Catalunya-Hondures que es jugarà el 28 de desembre a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, el seleccionador català ha reiterat el que ja va dir el dia de la presentació: "És un partit important. Tothom mira el Barça i el futbol espanyol després de guanyar el Mundial. És un moment en què no hi ha gaire futbol, el partit es veurà a mig món i serà una gran vergonya si el camp està buit. Si, un dia en concret, tothom vol veure futbol i quan hi ha un partit, no ve ningú, no és lògic".

stats