Barça
Esports Barça 28/06/2012

Jordi Alba, el cinquè fitxatge d'un jugador format a La Masia repescat

Serà el cinquè jugador de la plantilla del Barça que va haver de deixar el futbol base per créixer i poder tornar anys més tard, després de Piqué, Cesc, Cuenca i Tello

A. Solé
1 min
Jordi Alba, amb la selecció espanyola

BarcelonaEl Barça ha pagat 14 milions d'euros per poder recuperar un jugador que s'havia format a La Masia, Jordi Alba. Aquest, però, no és el primer cas. De la plantilla actual, Alba serà el cinquè jugador 'recuperat', després de Gerard Piqué, Cesc Fàbregas, Isaac Cuenca i Cristian Tello.

Per Cuenca i Tello el Barça no va haver de pagar res per recuperar-los, perquè van tornar per incorporar-se de nou al juvenil o al filial. Però per Piqué, que va marxar al Manchester United amb 16 anys, el 2008 va pagar 5 milions d'euros al club anglès per fitxar-lo. I el cas de Cesc va ser el més mediàtic, i el més car, ja que després de 8 anys a l'Arsenal, dels 16 als 24 anys, el Barça va pagar l'estiu passat al club londinenc 34 milions més 6 en variables.

Temps enrere, el Barça també havia pagat molts diners al València, l'any 2000, per recuperar una altra perla formada al planter que havia marxat, Gerard López: 3.400 milions de pessetes, uns 20 milions d'euros.

stats