1a divisió
Esports Barça 06/10/2012

José Mourinho: "Els jugadors han canviat el xip, per això hem millorat"

El tècnic del Reial Madrid ha esquivat qualsevol polèmica sobre els seus jugadors i ha destacat que "els dos equips i els àrbitres són responsables d'oferir un gran espectacle"

M. Molina
2 min
Mourinho, durant el partit contra el Deportivo / JASPER JUINEN / GETTY IMAGES

BarcelonaJosé Mourinho ha mostrat la seva cara més tranquil·la abans del clàssic de Lliga contra el Barça, tot i que com és habitual en ell ha deixat anar alguns petits dards enverinats. El tècnic portuguès del Reial Madrid ha esquivat qualsevol polèmica sobre els seus jugadors, però ha destacat que ha tingut un dia menys de descans que els blaugranes, i ha recordat que "els dos equips i els àrbitres són responsables d'oferir un gran espectacle" aquest diumenge.

L'entrenador de Setúbal s'ha mostrat satisfet perquè el rendiment de l'equip ha millorat notablement en els últims partits. Un canvi en positiu que atribueix a l'actitud del seus futbolistes. "Han entès que era obligatori canviar, que calia estar més motivat, més concentrat. El seu mèrit ha estat entendre que si l'equip seguia en aquella direcció, el final de temporada seria negatiu. Han canviat el xip i així és més fàcil que ens passin coses bones", ha comentat.

També ha esquivat qualsevol polèmica interna. "No podem fer un drama perquè un jugador es quedi a la banqueta. Jo faig els onzes i no tinc massa més coses a dir. Escullo els futbolistes en funció del rendiment", ha dit Mou, que no ha volgut donar cap pista sobre l'equip titular que traurà aquest diumenge a l'estadi blaugrana. Tot i això, ha apuntat: "volem tornar al nivell de la temporada passada, i aquest partit ens ajudarà per saber si el trobem".

Però Mourinho també ha etzibat un parell de respostes subtils, però carregades d'intenció. D'una banda, quan ha comentat que no ha tingut temps de preparar tàcticament el clàssic. "No hem treballat les pilotes aturades. De fet, no hem treballat res. Hem tingut un dia menys de descans que el nostre rival i l'hem dedicat a recuperar-nos i a estar al 100% per al partit", ha dit d'entrada, tot i que ha recordat que l'endemà del partit de Champions contra l'Ajax va donar descans als seus homes.

De l'altra, i a resposta d'una periodista estrangera, ha parlat sobre les seves expectatives. "Un clàssic és un d'aquells enfrontaments on el món s'atura i tothom vol veure un gran partit. Tenim una gran responsabilitat, tant el Barça, com el Madrid, com els àrbitres. Tots".

On sí que Mourinho ha fugit d'estudi –o ha esquivat entrar-hi en profunditat– ha estat en les respostes respecte al Barça. Sobre les baixes que tenen els blaugranes en defensa, ha dit que: "no opino res" i ha recordat que: "hem jugat a Barcelona sense Pepe i no ha passat res".

Tampoc no ha volgut opinar sobre la possible presència d'estelades al Camp Nou, ni de si les reivindicacions poden afectar el desenvolupament esportiu del partit. "No n'opino res, una cosa és el joc i l'altra la política".

stats