Barça

Josep Maria Bartomeu: "El Gamper podria ser una gran manera perquè el soci del Barça s'acomiadi de Puyol"

El president blaugrana no descarta un retorn del capità en el futur a l'entitat barcelonista

TV3 ha entrevistat Josep Maria Bartomeu, president del Barça, durant el 'Telenotícies v espre'. "M'he quedat trist perquè Carles Puyol significa molt. Ens ha dit que deixarà el club, no ens ha dit què farà, però crec que un retorn serà possible en el futur", ha dit. Uns minuts més tard, al programa 'Efectivament', Bartomeu ha ampliat les seves reflexions sobre el capità blaugrana. El president no descarta fer un homenatge al jugador de La Pobla. "Aquest any tenim dos casos, Valdés i Puyol; a final de temporada, en l'últim partit, farem una gran festa per a ells dos, i perquè no, ja ho parlarem, de cara a l'estiu, si ell ho vol, estarem encantats de fer-li un homenatge, el Gamper podria ser una gran manera perquè el soci del Barça s'acomiadi", ha explicat Bartomeu, qui espera que el dia del comiat, hi siguin tots els presidents que han conegut a Puyol, des de Núñez a Rosell, passant per Laporta. "Tots hem d'estar el dia del seu comiat, perquè és el jugador model, exemple. No només els presidents, tan de bo aquell dia hi siguem tots els presidents, també els entrenadors", ha afegit.

Bartomeu no creu que amb l'adéu de Puyol s'acabi un "cicle", perquè part de la columna vertebral segueix, i admet que es buscarà un central al mercat, tot i que és "difícil" trobar el perfil de defensa que busca l'entitat blaugrana. "Ara sí o sí ha d'arribar un central", ha sentenciat, tot i que ha deixat la porta oberta a incorporar jugadors del filial. "Seran Víctor Valdés i Puyol, i prou", ha explicat Bartomeu sobre les baixes previstes per aquest estiu dels jugadors pilar d'aquest projecte.

Més enllà de l'adéu de Carles Puyol, el president blaugrana ha analitzat altres temes de l'actualitat culer. Bartomeu ha avançat qüestions sobre la campanya informativa del Nou Espai Barça. "El Barça és un club viu i ara toca començar a fer projectes en l'àmbit patrimonial. És una necessitat. L'any 2021 tindrem les instal·lacions més modernes del món", ha explicat. "Aquest és un referèndum de club, no d'una junta directiva. Crec que anem una mica tard, però el soci decidirà què vol fer", ha dit. El màxim dirigent blaugrana ha garantit que el soci del Barça votarà en referèndum sabent amb "detall" el projecte del nou Camp Nou, que Bartomeu ha garantit que el nom serà sempre 'Camp Nou' seguit del nom comercial que haurà d'aprovar l'Assemblea.

Respecte a l'article que aquest dimarts Miguel Cardenal ha publicat a 'El País', Josep Maria Bartomeu ha recordat que "Miguel Cardenal és una persona que sempre es preocupa per l'esport i que intenta que els clubs paguin els seus impostos. El Barça és un club exemplar i modèlic i per això ha sortit en la seva defensa". El president blaugrana ha lamentat que les institucions catalanes, a diferència del que ha passat a Madrid amb Cardenal, no s'hagin posicionat públicament a favor del Barça per defensar els seus interessos.

El president ha dit que no podia respondre al burofax del soci Jordi Cases, previ a la querella que ha derivat en la imputació del Barça i la dimissió de Sandro Rosell, per la confidencialitat que tenia el contracte. "Tenim el dret de saber-ho tot", ha dit Bartomeu, tot i que ha demanat també certa responsabilitat dels socis.

"Hem de separar l'esport de la política, però nosaltres sentim que hem fet les coses bé. L'únic que s'ha de decidir és on es paguen els impostos del fitxatge de Neymar", ha aclarit el president, que aquest dimarts s'ha fotografiat amb l'equip de bàsquet al Palau Blaugrana.

"La junta directiva està unida i cohesionada. Sandro Rosell va dimitir per qüestions personals, però encara ens queden moltes coses per fer", ha opinat Bartomeu, que ha sentenciat: "Al Barça no hi ha fractura social, hi ha opinions diferents".

Bartomeu ha assegurat que el fitxatge de Neymar no ha afectat l'escala salarial de la plantilla, i fins i tot ha dit que no és dels més ben pagats. "Hem dit moltes vegades que volem que Leo Messi sigui el jugador més ben pagat del món. Esperem que durant aquesta temporada o a l'estiu puguem tancar l'acord. Leo Messi no està en venda, és la nostra icona", ha explicat.

"El nostre equip té un nivell excel·lent, té un joc que agrada, reconegut a tot el món, tenen ambició, entrenen bé", ha explicat Bartomeu sobre el rendiment del grup, en referència als tímids xiulets que van sentir-se diumenge al Camp Nou en el partit contra l'Almeria. "Benvingudes les opinions diverses", ha matisat el president del Barça.