Barça
Esports Barça 26/02/2012

L'Atlètic de Madrid més agressiu i defensiu des que l'entrena Simeone espera al Barça al Calderon

Guardiola no pensa en retallar punts al Madrid si no en guanyar tots els seus partits, el primer avui contra uns matallassers que no han perdut encara amb el 'Cholo' i només han encaixat dos gols en nou partits

Albert Solé
2 min
Messi celebra un dels seus gols amb els seus companys

BarcelonaSi el Barça vol confirmar que no pensa abaixar els braços a la Lliga, malgrat els 10 punts de diferència amb el Reial Madrid, ho ha de demostrar aquest vespre (21.30 h) al Vicente Calderón. Com deia ahir Guardiola, pensar a remuntar el Madrid ara mateix és una utopia, i el millor és que el Barça se centri a guanyar tots els seus partits de Lliga i després preguntar a Carles Naval -el delegat blaugrana- què ha fet el Madrid. La resta és el conte de la lletera.

Per seguir en la bona línia mostrada contra el València diumenge passat (5-1), el Barça podrà comptar amb tots els jugadors del primer equip disponibles, tret dels tres lesionats de llarga durada (Villa, Afellay i Fontàs), un fet que feia molt temps que no passava. D'aquesta manera, avui el tècnic de Santpedor podrà posar a l'onze titular el mig del camp de gala amb què ha guanyat la gran majoria dels 13 títols que acumula: Busquets, Xavi i Iniesta. Guardiola s'endú avui a Madrid 19 jugadors, els 18 del primer equip més Cristian Tello, que ha demostrat que pot ser un revulsiu fantàstic si el partit s'encalla.

Simeone, la clau

Avui el Barça es trobarà un Atlètic de Madrid que no tindrà res a veure amb el que va marxar escaldat del Camp Nou (5-0) el dia de la Mercè -24 de setembre-. L'equip matalasser va fer fora Gregorio Manzano al mes de desembre perquè era una ànima en pena i va entregar les regnes de la plantilla a un argentí que s'estima el club i que ha transmès a l'equip la força i l'energia que necessitava, Diego Pablo Simeone.

Amb l'exjugador matalasser a la banqueta, l'Atlètic de Madrid ha canviat de cap a peus. Amb la filosofia elemental de tancar-se bé al darrere, ser agressius en defensa -molt agressius- i sortir ràpid al contraatac, des de principis d'any l'Atlètic encara no ha perdut cap dels nou partits oficials que ha disputat entre Lliga i Europa League (5 victòries i 4 empats), i només ha encaixat dos gols. Guardiola assegurava ahir que aquest Atlètic de Madrid és la viva imatge del que era Simeone com a jugador.

Aliniacions probables:

Atlètic de Madrid: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe; Koke, Gabi, Tiago, Salvio o Arda Turan; Adrián i Falcao.

Barça: Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Xavi, Busquets, Cesc, Iniesta, Messi; i Alexis.

Àrbitre: Pérez Lasa (C. Basc).

Estadi: Vicente Calderón.

Hora: 21.30 h (Canal +).

stats