Sandro Rosell haurà d'esperar uns dies per saber si queda en llibertat

L'Audiència Nacional s'ha reunit aquest dijous per estudiar la petició de l'expresident del Barça d'obtenir la llibertat provisional, però esperarà a fer pública la decisió

Encara hauran de passar uns dies per saber si Sandro Rosell es manté a la presó o queda en llibertat provisional. L'Audiència Nacional ha estudiat aquest dijous el recurs de l'expresident blaugrana, que demanava sortir de Soto del Real al·legant que no hi ha risc de fuga, tot i que no farà pública la decisió fins més endavant, segons expliquen fonts judicials.

Sandro Rosell, en presó preventiva per ordre de la jutgessa Carmen Lamela des que va ser detingut el 25 de maig, havia presentat un recurs per sortir en llibertat provisional en què assegurava que no hi havia risc de fuga perquè era conegut "a qualsevol banda del planeta". El recurs l'ha estudiat la sala penal aquest dijous a porta tancada, després d'escoltar les versions del detingut i també de la fiscalia.

El que va ser president del Barça des del 2010 fins al 2014 justificava que, per la seva popularitat, no podia escapar-se. El seu advocat, Pau Molins, va aportar documentació de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) en què s'assegura que no va cometre cap perjudici econòmic a l'entitat, i demanava l'excarceració argumentant que no existia cap cas de corrupció, ja que les comissions cobrades no eren il·lícites.

Els fiscals encarregats del cas, Vicente González Mota i María Antonia Sanz, van insistir a demanar la presó preventiva argumentant que sí que existia risc de fuga. González i Sanz sostenen que Rosell va firmar un contracte d'amagat amb la CBF per cobrar unes comissions que després desviaria a Andorra.

Per justificar el risc de fuga, els fiscals destaquen que Rosell realitza el "gruix" de la seva activitat professional a l'estranger (Àsia, Àfrica, Xina, Senegal i Qatar), per la qual cosa està "habituat a viatjar", i disposa de nombrosos béns i negocis fora del país, "de tal manera que es podria establir en nombrosos indrets" del planeta.

A més, insisteixen en la conversa telefònica amb Ricardo Teixeira -expresident de la CBF que la policia no ha pogut localitzar- on li demanava consell sobre on amagar-se en cas de problemes amb la justícia. "Són circumstàncies que acrediten un risc objectiu [de fuga] i només la mesura preventiva [presó] ho pot evitar", conclouen els fiscals, que recorden que Rosell té un altre procediment obert, relatiu al fitxatge de Neymar i pel qual s'enfronta a una petició de presó de 5 anys.

Sandro Rosell va ser detingut el 25 de maig acusat, entre altres delictes, de blanqueig de capitals i de cobrament de comissions il·lícites per valor de gairebé 15 milions d'euros, uns càrrecs pels quals podria ser condemnat a penes d'entre 6 i 9 anys de presó.