Esports Barça 08/05/2012

Laporta insinua que deixaria el Parlament per tornar a presidir el Barça, però defensa la compatibilitat dels càrrecs

El diputat independentista i expresident del Barça torna a insistir que, cada cop que veu "com estan destruint" el Barça que el seu equip va edificar, té més clar que ha de tornar-se a presentar

M.colomer
2 min

BarcelonaEl diputat independentista no adscrit i expresident del Barça, Joan Laporta, té cada cop més clar que tornarà a optar a la presidència del club blaugrana. Així es desprèn de la seva intervenció al faristol del Parlament en resposta a les preguntes dels periodistes. Tant és així que fins i tot ha reivindicat que està "capacitat" per fer compatible la presidència del Barça amb el seu escó al Parlament, si arribessin a coincidir, en cas que torni a optar per liderar el club blaugrana. "Mentre pugui fer compatible l'activitat parlamentària amb la presidència del Barça, ho faré", ha etzibat Laporta, donant per fet el seu retorn al Barça. En qualsevol cas, ha assegurat que es plantejarà si són o no compatibles els càrrecs quan arribi el moment i en funció del context. Si no fossin compatibles, però, ha insinuat que deixaria el Parlament: "Quan vegi si hi ha incompatibilitats, el partit té gent capacitada per seguir endavant".

L'expresident blaugrana i diputat al Parlament ha recordat que la legislatura catalana, si no s'avancen les eleccions, acaba el 2014, el mandat de l'Ajuntament de Barcelona (d'on és regidor) el 2015 i les eleccions al Barça seran el 2016. Laporta ha carregat amb duresa contra l'actual directiva blaugrana, ja que considera que "estan aconseguint destrossar-ho tot en un any i mig". Aquesta, de fet, seria la seva principal motivació per intentar de nou l'assalt al Barça.

A les eleccions, sol o en coalició

El que sí que té clar ara per ara Laporta és que el seu partit, Democràcia Catalana, serà present en les pròximes eleccions al Parlament, ja sigui en coalició o en solitari. Això sí, ha advocat per una gran coalició sobiranista integrada, almenys, per CiU i ERC. Una entesa que considera que podria aspirar tranquil·lament als 90 escons dels 135 que té el Parlament. Si CiU i ERC s'avinguessin a aquesta entesa electoral, ja ha anunciat que el seu partit, DC, hi serà. "L'única solució que té el país passa per un front català majoritari", amb CiU i ERC, perquè "la divisió només va en benefici dels partits espanyolistes PP i PSOE".

stats