BARÇA
Esports Barça 12/05/2012

Laporta: "El president del Barça ha de donar la cara en els moments difícils i defensar els seus"

Durant una entrevista de 55 minuts amb Mónica Marchante, Laporta ha criticat durament l'actual junta directiva

Ara
3 min
Laporta, durant l'entrevista amb Canal +

BarcelonaCanal Plus va oferir en obert aquest divendres el seu programa 'Espacio Reservado', on Mónica Marchante entrevista Joan Laporta per parlar del Barça. Laporta afirma que no s'ha acabat un cicle triomfal al Barça, ja que "el vestidor és un temple sagrat que s'ha autoprotegit. Nosaltres teníem clar que calia defensar els jugadors i sempre donàvem la cara pagant un alt cost personal. Els jugadors són clau, si segueixen aquests jugadors el futur està garantit".

Laporta ha insistit a afirmar que "la directiva actual hauria d'haver fet més per evitar que Guardiola marxés. La meva percepció és que no han fet el que calia, ja que en el fons no volien que Guardiola seguís al club. Cada èxit d'aquest equip feia que la gent recordés que part de l'èxit era de la nostra junta. I amb l'estil de l'actual directiva no els agradava. Una de les derivades de l'actuació de la junta de Sandro Rosell és la de destruir tot el que vam fer en la nostra era. Així doncs, era inevitable la marxa de Pep Guardiola. Crec que podien haver fet més perquè continués en el càrrec. La meva percepció és que no han fet el necessari perquè no els interessava que seguís aquí". Laporta defineix l'actual junta com "un grup de nens malcriats que no somriuen, ja que aquesta joguina no l'han comprat ells".

Laporta també deixa clar que confia a no veure mai el veritable Rosell com a portaveu del club, ja que "es dedica a treure Unicef del pit per posar-hi Qatar, i es dedica a interposar demandes". A més, comenta que "ens volen vendre que Qatar és l'Unicef del 'Middle East' i això no s'ho creu ningú. Una samarreta que valia uns 50 milions d'euros, perquè era la que més valia, l'han venuda per menys. I et foten Qatar Foundation per tot arreu". L'advocat afirma que malgrat el pes de Guardiola el president no s'hauria d'amagar mai. En aquest sentit, Laporta deixa clar que "el president ha de donar la cara en els moments difícils i defensar els seus".

Com a conseqüència, l'expresident deixa la porta oberta a l'opció d'optar a un nou mandat quan es convoquin eleccions: "No m'havia plantejat tornar, però un cop vist el que han fet en un any i mig de gestió, en el qual s'han carregat en gran mesura la nostra gestió, crec que s'han de reprendre certs aspectes que han desmantellat la nostra gestió".

Tito Vilanova

Sobre el nou tècnic, Laporta comenta que "conec Tito com a entrenador i persona, és una persona excepcional, té coneixements molt amplis, potser el que més en té d'aquest sistema. Va ser entrenador al cadet amb jugadors que són ara al primer equip. Els jugadors li donaran molt de suport i és molt important que hi hagi aquest esperit d'equip. Jo hauria intentat que el tàndem Tito-Guardiola s'hagués mantingut".

Josep Guardiola

Laporta ha recordat els primers dies de Guardiola com a tècnic, afirmant que "el dia que Guardiola va rebre la Medalla d'Or del Parlament, el 90% de les persones presents a l'acte havien criticat la decisió d'escollir el Pep com a tècnic. Ara sembla que tothom pensava el mateix, i no és cert. El 95% de la gent, dels sectors, de poders fàctics i mediàtics... tots van posar-se en contra de la decisió d'escollir el Pep. I després de perdre el primer partit amb el Numància hi havia llicència per matar. El mèrit va ser dels nous directius, que es van quedar amb mi sota pressions increïbles i van aguantar. Molts dels que ara manen van dir llavors que escollir el Pep era una bogeria". Finalment, Laporta afirma que "si el Pep volgués podria ser president del club".

stats