Barça
Esports Barça 24/10/2011

Laporta anuncia accions legals contra l’empresa que va fer la 'due dilligence'

L'expresident del Barça ha emès un comunicat en què assegura que emprendrà accions legals contra KPMG

Ara
2 min
Joan Laporta.

BarcelonaJoan Laporta, expresident del Barça, ha emès un comunicat en què assegura que emprendrà accions legals contra l’empresa que va fer la 'due dilligence', KPMG.

El comunicat diu això:

"Davant les declaracions efectuades avui pel responsable de l'empresa KPMG, sr. Fernando García Ferrer, a la sala núm 213 de la Ciutat de la Justícia, on ha reconegut davant el jutge que les transparències que va fer servir per informar als socis compromissaris del FC Barcelona en l'Assemblea General Ordinària del Club, celebrada el 16 d'octubre de 2010, de la situació econòmica, financera, legal i laboral del FC Barcelona, les va rebre dels actuals responsables del club, i atès que aquelles transparències no coincideixen amb l'informe de la Due Dilligence en diverses partides a les quals se les va donar una importància fonamental per desacreditar la gestió de la Junta Directiva que vaig presidir, anuncio la interposició de les accions legals corresponents contra el sr. Fernando García Ferrer i l'empresa KPMG.

Avui ha quedat acreditat que l'empresa encarregada de realitzar la Due Dilligence no va realitzar aquelles transparències, ni en forma ni en contingut, i, per tant, la informació que es va donar als socis compromissaris no són fidedignes ni acrediten la situació econòmica, financera, legal i laboral del FC Barcelona. Cal remarcar que KPMG va tancar la Due Dilligence el 15 d'octubre, just el dia abans de la celebració de l'Assemblea, i que les transparències aportaven informació relativa a situacions produïdes fins a set anys abans, una informació, per tant, que ni tenia KPMG ni es correspon, com s'ha dit, amb l'informe de la Due Dilligence.

A tall d'exemple, el sr. Fernando García Ferrer va informar d'una partida de càtering a la llotja per valor de 576.000 euros quan a la Due Dilligence hi figura la quantitat de 173.000 euros. La diferència s'explica perquè a l'Assemblea es va malinformar als socis compromissaris en sumar a la partida de càtering a la llotja presidencial la partida de càtering d'altres llotges de l'Estadi i el vestidor.

He posat aquest exemple ja que la partida en despesa de càtering ha estat utilitzada de manera reiterada per desprestigiar i crear un estat d'opinió advers contra la Junta Directiva que vaig tenir l'honor de presidir. Ha estat una mentida publicada en repetides ocasions per diversos mitjans de comunicació després que fou publicada en una de les transparències que formaven part del power point que el sr. Fernando García Ferrer, en representació de KPMG, va mostrar als socis compromissaris primer i a la resta de socis després, i una mentida que també apareix a la pàgina 17 de la demanda que l'actual junta directiva del FC Barcelona ens ha interposat exercitant l'acció social de responsabilitat. No és l'únic exemple. N'hi ha molts d'altres, que ja explicarem davant el jutge en el moment oportú".

stats