BARÇA

Laporta i els seus exdirectius presenten un recurs per no avalar 2,9 milions

Els exdirectius del Barça han presentat un recurs a l'Audiència Provincial de Barcelona

L'expresident blaugrana Joan Laporta i set dels seus exdirectius que han estat requerits per avalar 2,9 milions d'euros cadascun per part d'un jutge han presentat un recurs a l'Audiència Provincial de Barcelona, segons ha assegurat a Efe un dels implicats.

Joan Laporta i set exdirectius (Alfons Godall, Jaume Ferrer, Alfons Castro, Joan Boix, Josep Cubells, Rafael Yuste i Albert Perrín) han estat requerits pel jutge Antonio Nuno de la Rosa perquè presentin a la Lliga de Futbol Professional un aval personal de 2,9 milions per cobrir el 15% del pressupost de la temporada 2006-07.

Aquesta decisió ha arribat després que així ho hagi sol·licitat el soci Vicenç Pla, que fa uns anys va presentar una demanda contra la junta de Laporta després que aquesta no avalés el pressupost d'aquella temporada, després que un jutge obligués el club a convocar eleccions l'estiu del 2006.

El termini que tenen els exdirectius implicats per presentar l'aval és de 60 dies, però en la interlocutòria d'execució el jutge ha deixat oberta la porta per presentar un recurs sense que se suspengui el temps que ja ha començat a córrer en contra dels afectats. L'execució de la sentència només la podia demanar una persona física, com és el soci demandant, o una persona jurídica, en aquest cas el Barça, que és el beneficiari de la demanda.

Fa uns mesos el mateix Vicenç Pla havia aturat el procés en no demanar l'execució, encara que el canvi d'advocat i procurador abans de l'estiu ja va fer témer els exdirectius que l'execució podria caure en breu, com així ha estat.

Al marge d'aquesta situació, aquests exdirectius i alguns més que van tancar el mandat de Joan Laporta al 2010 estan pendents de la sentència que encara s'està redactant el jutge José Manuel Martínez Borrego, corresponent a la demanda d'acció de responsabilitat, per la qual es exigeix que 17 exdirectius cobreixin 47,8 milions d'euros, que són les pèrdues que mostra el balanç dels set anys de Laporta, després de ser reformulats els comptes de la temporada 2009-10 per part de la junta entrant.

Per als interessos dels exdirectius afectats, l'absolució en l'acció de responsabilitat s'esvairia l'acte executori de la sentència dels avals del 2006, no així en el cas que fossin declarats culpables, en aquest cas no només haurien de presentar l'aval, sinó que podrien perdre el seu patrimoni.