Barça
Esports Barça 10/12/2011

Els 12 duels entre Leo Messi i Cristiano Ronaldo

El davanter blaugrana supera el madridista en gols (8 de l'argentí per 3 del portuguès) i en victòries (6 de Messi, 2 de Ronaldo i 4 empats)

4 min

BarcelonaLeo Messi i Cristiano Ronaldo, els dos astres de Barça i Madrid, es veuran les cares aquest vespre per 13a vegada. Els dos futbolistes van començar els seus duels particulars un 23 d'abril del 2008, quan CR7 encara era futbolista del Manchester United. Des de llavors, la història ens ha deixat 12 precedents que s'han resolt més a favor del jugador blaugrana. I és que l'argentí supera el portuguès en gols (8 a 3) i també en resultats (6 triomfs de l'equip de Messi, 2 del conjunt on juga Ronaldo i 4 empats).

• 1. El primer partit. La història particular entre Messi i Ronaldo es remunta al 23 d'abril del 2008. Aquell dia de Sant Jordi, el Barça i el Manchester United es veien les cares a l'anada de les semifinals de Champions. El conjunt blaugrana vivia les acaballes del projecte de Frank Rijkaard com a entrenador, i només li quedaven opcions a la màxima competició europea de clubs. Aquell dia, Cristiano Ronaldo va fallar un penal als primers minuts de joc, i l'enfrontament va acabar amb el resultat final d'empat a zero. El portuguès va disputar tot el partit, mentre el davanter blaugrana va ser substituït a la segona part.
  • 2. El Barça cau eliminat. En el partit de tornada (29/4/2008), el Manchester United va aconseguir el passi a la final de la Champions gràcies a un solitari gol de Scholes, després d'un error en el rebuig de la defensa blaugrana. Ni Messi ni Ronaldo van brillar excessivament, en el seu segon duel particular.
  • 3. Venjança en forma de gol. Els dos jugadors es van tornar a veure les cares a la final de la Champions de la temporada següent. Aquell 27 de maig del 2009 el Barça aixecaria la tercera Orelluda de la seva història en un partit excels dels de Pep Guardiola. Mentre Cristiano Ronaldo intentaria mil i una vegades el gol en accions individuals que o bé acabaven fora o trobaven la resposta del porter Víctor Valdés; Leo Messi aconseguiria –de cap– el segon gol del partit, que sentenciaria el matx.
  • 4. Cristiano, de blanc. La temporada següent, Cristiano Ronaldo fitxaria pel Reial Madrid. Però tot i així continuaria sense foradar la porteria blaugrana. El primer duel d'aquella temporada 2009/10 seria el 29 de novembre. Messi no va marcar, però va contribuir a la victòria culer per 1 a 0 amb gol d'Ibrahimovic. Un resultat que el Barça aconseguiria malgrat jugar mitja hora amb un jugador menys –Busquets va ser expulsat–, i que permetria que els blaugranes es fessin amb el lideratge de la lliga en detriment dels blancs. Ronaldo va tornar a caure en moltes accions individuals, que no van acabar en gol.
  • 5. Primera diana al Bernabéu. A les acaballes d'aquella temporada, Leo Messi marcaria el seu primer gol al Santiago Bernabéu (10/4/2010). El Barça sentenciaria la Lliga en un partit que va acabar amb 0-2 a favor dels culers. El davanter argentí obriria el marcador després d'una acció individual a l'interior de l'àrea, i Pedro tancaria el partit al segon temps. Cristiano Ronaldo continuaria sense anotar després de pecar, novament, d'individualisme.
  • 6. Messi pren el rol del passador. El primer clàssic del curs 2010/11 començaria amb una humiliació al Camp Nou. El Barça derrotaria el Reial Madrid per 5 a 0, en un enfrontament on Cristiano Ronaldo no va existir. Messi, que a la primera part va buscar porteria sense encert, rectificaria al segon temps i deixaria de banda les accions individuals per assolir el rol de passador, i fer l'assistència dels dos gols de Villa. Xavi, Pedro i Jeffren serien els altres golejadors.
  • 7. Primer gol de CR7. En el partit de la segona volta (16-4-2011) Cristiano Ronaldo aconseguiria foradar, per fi, la porteria blaugrana. Això sí, ho faria en transformar un penal polèmic d'Alves a Marcelo. El davanter portuguès igualaria el partit a 1 gol, i aquest seria el resultat definitiu. Abans, Leo Messi, també de penal, havia donat avantatge als blaugrana. Aquell dia, Messi també va marcar el seu primer gol a un equip de Mourinho.
  • 8. Cristiano guanya el seu primer duel. Barça i Madrid es tornarien a veure les cares a la final de la Copa del Rei, tan sols quatre dies després de la cita al Bernabéu. Aquell 20 d'abril, Ronaldo decantaria al seu favor el duel particular amb Leo Messi. I és que mentre l'argentí va tenir moltes dificultats per entrar al partit, el portuguès acabaria donant la victòria als blancs gràcies a un gol de cap a la pròrroga.
  • 9. I Messi respon amb dos gols. El Barça va rescabalar-se de la derrota a la final de copa a l'anada de les semifinals de la Champions amb rapidesa (27/4/2011). Els blaugranes van guanyar al Bernabéu amb 2 gols del davanter argentí, en un partit gris de Ronaldo. Va ser un partit marcat per l'expulsió de Pepe per una entrada dura sobre Alves al segon temps, i pels famosos "per què?" de l'entrenador Mourinho a la sala de premsa.
  • 10. El Barça passa a la final. Una setmana després, Messi no seria necessari per garantir el passi a la final de la Champions. Pedro marcaria el primer gol del partit, i Marcelo situaria l'empat a un definitiu. Un partit que va ser recordat, més enllà del marcador, pel retorn d'Abidal després de superar un tumor al fetge.
  • 11. Nova exhibició de La Pulga. La temporada 2011/12 començava amb un clàssic a la final a doble partit de la Supercopa d'Espanya. El primer partit al Bernabéu (14/8/2011), entre un Madrid amb fam de títols i que arribava molt per sobre a nivell físic, i un Barça que pràcticament no havia pogut fer pretemporada amb tots els seus efectius. Tanmateix, Messi va tornar a guanyar la partida a Cristiano. El portuguès no només es va quedar sense marcar, sinó que a més va veure com l'argentí anotava un gol després d'una jugada individual digna del millor futbolista del planeta. L'anada acabaria amb empat a 2.
  • 12. Messi resol a l'últim minut. Si a la Copa del Rei Cristiano havia donat la victòria als blancs, Messi va donar la Supercopa als blaugranes en el partit de tornada: amb un gol a l'últim minut a centrada d'Adriano. El partit l'havia obert Iniesta, i l'havia empatat Cristiano, que va rematar a l'interior de l'àrea petita per marcar el seu primer gol al Camp Nou. Messi marcaria just abans del descans, i Benzema empataria al segon temps. L'argentí acabaria anotant el 3-2 definitiu, el dia que Cesc Fàbregas va debutar com a futbolista blaugrana.