BARÇA

La nova llei de l'esport obligarà a la paritat de gènere a les juntes directives dels clubs catalans

De moment s'està treballant en un esborrany que s'hauria d'aprovar durant aquesta legislatura

En un futur no gaire llunyà la directiva del Barça haurà d'estar formada a parts iguals per homes i dones. Aquest és un dels punts que inclourà la nova llei de l'esport, que s'ha d'aprovar durant aquesta legislatura. La mesura afectarà tots els clubs de Catalunya.

Ha sigut el president Quim Torra qui ha anunciat la modificació d'aquesta llei durant el discurs d'investidura. Posteriorment, el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, n'ha concretat alguns detalls a la Cadena Ser.

Ara per ara s'ha estat treballant amb un esborrany, que s'anirà polint fins a presentar-se formalment com a proposta de llei al Parlament. Un dels "objectius" d'aquesta modificació és "fomentar la igualtat i incrementar la pràctica de l'esport femení", ha concretat Figueras.

El Barça, com a club de Catalunya, també es veurà afectat per aquesta llei. De moment, però, no s'ha concretat ni quan es podrà aprovar ni quant de temps tindran els clubs per adaptar-s'hi. És a dir, quin serà el procés d'implementació de la nova llei. Josep Vives, portaveu del club, ha afirmat que "el Barça té un 26% de dones en la seva massa social. És el segle XXI. Caldrà veure el text de la llei però com a club estem identificats amb el paper de la dona començant per la junta. Cal veure ara el calendari i llegir-ho tot".

Una hora diària d'esport

D'altra banda, la nova llei de l'esport també té com a objectiu fomentar l'activitat física. Per això pretén fixar una hora diària i obligatòria d'educació física a les escoles. És el que s'anomena la "recepta esportiva" per combatre el sedentarisme i passar dels tres milions de catalans que diuen que practiquen "poc o molt" esport a set milions i mig.

A més a més, s'establiran un seguit de subvencions a les entitats perquè fomentin l'activitat física als barris. Segons ha explicat a la Ser, part d'aquests diners sortiran del sistema de loteries catalanes.

Més continguts de