COPA DEL REI

La jutgessa de Competició obre un expedient extraordinari al Barça pel 'cas Chumi'

La reclamació, arran d'una denúncia del Llevant, arriba per un "possible trencament de sanció"

El Llevant segueix insistint en el 'cas Chumi' i aquest dimecres a la nit la jutge de Competició, Carmen Pérez, ha decidit obrir un procediment disciplinari al Barça i al futbolista Juan Brandáriz 'Chumi' per un "possible trencament de sanció" arran d'una denúncia presentada pel conjunt valencià. La jutge, tal com ha traslladat a totes les parts interessades, ha acordat començar els tràmits d'un procediment extraordinari perquè tant Chumi com el Barça haurien pogut "cometre una infracció de la norma esportiva general". 

Abans, el Llevant ja havia presentat dimarts un recurs davant del Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAD) en què sol·licitava, com a mesura cautelar, la suspensió de la competició de la Copa del Rei fins que es resolgués el 'cas Chumi', però el TAD, segons havia avançat el portal 'Iusport', va rebutjar la petició del conjunt granota i, per tant, el Sevilla-Barça es va jugar. El Llevant va denunciar el Barça davant la RFEF per alineació indeguda després que l'equip blaugrana inclogués en l'onze, en el partit d'anada dels vuitens de final que van protagonitzar els dos conjunts, el jugador del planter Chumi, que estava sancionat amb l'equip filial.

La jutge de competició va desestimar la denúncia del Llevant en considerar que s'havia presentat fora de termini. Com a conseqüència, el Llevant va presentar un recurs davant del Comitè d'Apel·lació que  va ser desestimat aquest dilluns a la nit, tot i que el text de la resolució afegia que es podia interposar recurs davant del Tribunal Administratiu de l'Esport en un termini de quinze dies a comptar des de l'endemà que es rebés la notificació.

Així ho va fer el Llevant, que basava el nou recurs en el laude arbitral emès pel TAS que confirma una resolució FIFA anterior en la qual s'establia, en un supòsit d'alineació indeguda, que el termini de prescripció preval sobre el breu termini que estableix el reglament de competició per poder presentar el recurs. En el text, a més d'aquest laude, el Llevant cita altres resolucions de la FIFA.