BARÇA
Esports Barça 24/04/2012

El Barça ensopega amb el Chelsea (2-2) i diu adéu al somni de ser a la final de Munic

Els de Guardiola no poden classificar-se per a la final de Munic després d'empatar amb els anglesos. Busquets i Iniesta han marcat pel Barça i Ramires i Torres, pel Chelsea

Nuria García
Els jugadors del Barça Busquets, Puyol i Xavi, capcots després de no passar a la final de Munic

BarcelonaEl Barça ha fet el que havia de fer: marcar. I no només un gol, sinó dos. Però s'ha trobat amb un gol abans del descans del Chelsea que, sumat al gol que els anglesos van marcar a Stamford Brigde, feia que els blaugranes no passessin a la final de Munic del proper 19 de maig. Els de Guardiola han aconseguit empatar l'eliminatòria amb un gol de Busquets i l'han posada de cara amb un altre gol d'Iniesta. Una diana de Ramires abans del descans i una altra de Fernando Torres en l'últim minut han sentenciat l'eliminatòria a favor del Chelsea.

El Barça ha vist com la primera part del partit al Camp Nou era, pel joc i per la possessió, la continuïtat del partit a Stamford Brigde. Els de Guardiola atacaven sense parar contra un Chelsea que defensava amb totes les seves forces.

Ben aviat els blaugranes han tingut l'oportunitat d'empatar l'eliminatòria. Messi ha xutat a l'esquerra de la porteria de Cech (min 3) abans que es lesionés Cahill. Uns minuts més tard, una topada entre Valdés, Drogba i Piqué ha fet que el central caigués al terra estabornit. Tot i que Piqué ha intentat seguir, minuts més tard ha estat substituït per Alves (min 17). Tot just dos minuts més tard, Messi ha tingut una altra bona oportunitat, però ha topat amb Cech. Mascherano ha provat sort des de fora de l'àrea i la pilota ha sortit fora pels pèls.

La insistència ha trobat el premi en el minut 34 amb un gol de Busquets. Alves ha recuperat la pilota i ha assistit Cuenca, que ha centrat, i Busquets, dins de l'àrea, ha marcat a plaer. El gol ha posat nerviosos els anglesos i Terry s'ha autoexpulsat –l'àrbitre li ha mostrat la vermella directa– després de donar un cop de genoll i un cop de puny a Alexis (min 36).

Jugant en superioritat, el Barça ha fet el segon. Alexis ha fet una passada cap a Messi i aquest ha combinat a l'esquerra amb Iniesta, que no ha perdonat (min 42). Però l'alegria ha durat poc. Com va passar dissabte contra el Madrid, el Chelsea ha fet el gol que tornava a treure el Barça de la final tot just tres minuts més tard. Lampard ha fet una passada llarga des del mig del camp cap a Ramires, que, veient la sortida de Valdés, ha aixecat la pilota sobre el porter blaugrana per fer el 2-1.

Tot just començar la segona part, l'àrbitre ha xiulat penal en una caiguda de Cesc dins l'àrea. Messi, però, ha desaprofitat l'oportunitat enviant la pilota al travesser (min 48). Al min 53, Alexis també ha provat sort de cap, però la pilota ha sortit fora. Amb els 10 jugadors del Chelsea –9 més el porter– tancats a la seva àrea, el Barça ha tractat de buscar els pocs forats que deixava el mur defensiu del Chelsea. Busquets ha rematat fora (min 77) després d'una llarga jugada en què els blaugranes han remenat la pilota al voltant de l'àrea dels anglesos durant una bona estona abans de la rematada.

Alexis (min 81) ha aconseguit trencar la defensa del Chelsea, però l'àrbitre ha anul·lat el gol per fora de joc. I un minut més tard, amb el partit boig, Messi ha enviat la pilota al pal. Al min 85, Messi ha deixat la pilota per a Alexis, però el xut fluix del xilè ha anat directament a les mans de Cech. A un minut pel final, Mascherano ha forçat un córner. Puyol, però, ha rematat de cap fora.

El Chelsea ha aprofitat que tot el Barça estava abocat a l'atac per fer el 2-2 que sentenciava l'eliminatòria. Fernando Torres s'ha emportat la pilota, ha driblat Valdés i ha fet l'empat a dos definitiu (min 91).

BARÇA 2

CHELSEA 2

Barça: Valdés; Puyol, Piqué (Alves 25'), Mascherano; Cesc (Keita 73'), Xavi, Busquets, Iniesta; Alexis, Messi i Cuenca (Tello 67').

Chelsea: Cech; Ivanovic, Cahill (Bosingwa 11'), Terry, Cole; Mikel, Meireles; Lampard, Ramires; Mata (Kalou 57') i Drogba (Fernando Torres 79').

Gols: 1-0 (34') Busquets. 2-0 (42') Iniesta. 2-1 (45') Ramires. 2-2 (91'). Torres.

Àrbitre: Cüneyt Çakir (turc). Targetes grogues: a Miekl (31'), Ramires (44'), Ivanovic (48'), Iniesta (49'), Cech (58'), Messi (70'), Lampard (71'), Meireles (88'). Targetes vermelles: directa a Terry (36').