BARÇA
Esports Barça 05/12/2012

El Barça, classificat per als vuitens de la Champions, empata contra el Benfica en un partit de tràmit (0-0)

L'argentí Leo Messi s'ha hagut de retirar del terreny de joc lesionat al genoll esquerre, després d'una topada amb el porter dels portuguesos

Nuria García
Pinto salta per evitar la rematada de Luisao, del Benfica

BarcelonaEl Barça i el Benfica han empatat a zero al Camp Nou en un partit de tràmit, ja que els blaugranes ja estaven classificats per als vuitens de la Lliga de Campions. Messi tenia la possibilitat d'igualar i de superar el rècord de gols en un any del davanter alemany Gerd Müller, però l'argentí ha hagut de retirar-se del terreny de joc al minut 86 per una lesió al genoll.

El Barça, desconegut per les rotacions que ha fet Tito Vilanova a l'onze titular, ha tingut problemes per creuar la línia del mig del camp i, tot i que ha tingut la possessió, només ha pogut fer mal en algun contraatac.

El Benfica ha estat l'equip que ha portat la iniciativa. De fet, les millors ocasions les han tingut els portuguesos, que durant els primers 45 minuts han fallat en la definició i han marxat als vestidors amb el resultat inicial al marcador. El Benfica s'hi jugava la classificació, però ha topat amb Pinto, que ha evitat dos gols cantats. De fet, al minut 11, els visitants han tingut una bona oportunitat: Rodrigo ha rebut una passada en profunditat i ha intentat superar la sortida de Pinto, però el jugador portuguès ha enviat la pilota fora.

Lima, al minut 20, ha rematat de cap, fora per poc, una centrada de Nolito i, al minut 31, Lima ha tornat a enviar la pilota al pal. Pinto ha estat clau en aturar una jugada que ha culminat John, i just abans del descans, el porter blaugrana ha atrapat la pilota després d'un xut de Gomes des de la frontal.

Res ha canviat després del descans, o, si més no, durant els primers minuts. Tot just començar la segona part, Nolito ha provat sort, però la seva rematada ha sortit fregant el pal esquerre de la porteria de Pinto (min 46). Al minut 51, però, Tello ha fet una bona jugada i ha passat la pilota a Villa, que des de la frontal ha rematat a les mans del porter. Tot just dos minuts més tard, altre cop Villa ha provat sort amb una falta directa que ha obligat el porter Artur a volar per aturar la pilota.

I quan el Barça estava millorant en atac, Messi ha entrat al terreny de joc. El ritme s'ha incrementat i els blaugranes han començat a arribar amb més assiduïtat a la porteria d'Artur. El crac argentí, que ha rebut dues dures faltes, n'ha xutat una que ha enviat a les mans del porter del Benfica (min 78). Però Messi s'ha lesionat quan encarava el porter després de rebre una passada de Piqué. L'argentí ha hagut de marxar en llitera tot queixant-se de la lesió al genoll esquerre.

A les acaballes i amb el Barça jugant amb 10 després de la lesió de Messi –Vilanova ja havia fet els tres canvis– el Benfica ha pressionat a la recerca del gol que li permetria passar ronda, però finalment els portuguesos han quedat eliminats de la Lliga de Campions.

BARÇA 0

BENFICA 0

Barça: Pinto; Montoya, Puyol, Adriano (Piqué 65'), Planas; Thiago, Song, Sergi Roberto; Tello (Deulofeu 78'), Rafinha (Messi 57') i Villa.

Benfica: Artur; Pereira, Luisao, Garay, Melgarejo; Matic, Nolito (Bruno César 62'), John; Gomes, Rodrigo (André Almeida 74') i Lima (Cardozo 73').

Àrbitre: Svein Oddvar Moen (noruec). Targetes grogues: a Nolito (42'), Rafinha (48'), Garay (56'), Luisao (58'), Adriano (59'), Matic (77')