Luis Enrique: "La d'Anoeta és la sortida més complicada de la Lliga"

El tècnic blaugrana no creu que siguin casualitat els mals resultats de les últimes visites a Sant Sebastià i demana la màxima atenció

Luis Enrique Martínez ha comparegut en roda de premsa aquest matí a la Ciutat Esportiva Joan Gamper en la prèvia del duel del Barça davant la Reial Societat. L'entrenador blaugrana nega rotundament que guanyar a Anoeta signifiqui assegurar la Lliga i diu que fins que no hi hagi un campió matemàtic no se n'ha de parlar. Malgrat els 6 punts d'avantatge, ha ressaltat la igualtat de la Lliga i l'exigent calendari dels tres de dalt. Per confirmar la dificultat del partit, ha recordat els anys que fa que el Barça no guanya a Sant Sebastià: "És la sortida més complicada de la Lliga". A més ha elogiat la feina d' Eusebio Sacristán i ha destacat la seva capacitat de dotar d'ordre defensiu a l'equip, millorar els mecanismes de transició i gestionar bé la plantilla.

"Calla, que encara repetiré alineació demà. Ah no, que no hi ha Pedro ni Xavi"

Luis Enrique Entrenador del Barça

En ser preguntat pel partit de l'any passat, on els blaugranes van caure per 1-0 amb una imatge molt negativa, el tècnic asturià ha tret ferro al tema: "Va ser una derrota igual que qualsevol de les que l'equip va patir la temporada passada. Quantes van ser, Robert?", va dir, demanant ajuda a la seva mà dreta a l''staff'. Creu, de fet, que va ser una derrota més dramàtica per a la premsa que per al vestidor. De fet, ha fet broma sobre la possibilitat de fer jugar el mateix onze (que implicaria deixar Messi i Neymar a la banqueta): "Vaja, no puc repetir l'alineació. Hi havia Pedro i Xavi, no?". I ha somrigut.

L' estat físic de l'equip ha fet alterar el to a Luis Enrique. "Teniu una concepció de la preparació física equivocada", ha dit als periodistes, a qui ha demanat que no limitin l'anàlisi en valorar si l'equip juga millor en la primera o segona meitat. "Us ho estic dient: l'equip arriba més fresc que l'any passat", ha afirmat. "A Anoeta no ens podem relaxar. Haurem de ser intensos, superar la pressió i fer-ho tot bé per guanyar a la Reial", ha assegurat, sense donar pistes de l'alineació.

L'únic segur és que ho hi haurà Luis Suárez, sancionat. El seu lloc pot ser per a Munir, a qui el tècnic veu "més madur" aquest any. S'alegra que últimament hagi resolt bé les oportunitats que ha tingut i el considera un jugador d'equip necessari.

Més continguts de