Barça

“No hauria jugat la final de la Champions, tenia el menisc trencat”

Suárez lamenta les crítiques per la decisió d’operar-se

Mentre Leo Messi veu com l’Argentina continua sent una gàbia per a ell, el seu millor amic i soci de davantera al Barça Luis Suárez ha disputat un partit amb l’Uruguai a la Copa Amèrica, en què va contribuir amb un gol en la golejada a l’Equador. L’uruguaià, que ha perdut pes, està recuperat de la lesió al menisc que el va apartar de la final de Copa. La decisió d’operar-se pocs dies abans de jugar la final i la proximitat de la Copa Amèrica van costar-li a Suárez moltes crítiques. En una entrevista a RAC1, l’uruguaià tornava a insistir que l’operació era necessària. “Quan em critiquen per aspectes futbolístics no dic res, perquè un esportista ho ha d’acceptar. Però en aquest cas em va fer mal i em molestava: parlaven sense saber-ho. M’agradaria preguntar-li a qualsevol persona del món que em critica si pot jugar amb el menisc trencat. És el que em va passar, no té res a veure amb el que he estat arrossegant tota la temporada del cartílag -va exposar Suárez-. No hauria jugat la final de la Champions. Vaig acabar amb molèsties, vaig fer-me una ressonància i, veient que tenia el menisc trencat, havia d’operar-me”.

El tram final de la temporada, després de la desfeta d’Anfield, va omplir de penombra el vestidor blaugrana. “Fa mal la manera com es va acabar la temporada a falta de dues setmanes, quan tot era espectacular: l’opció de guanyar tres títols... però el futbol té aquestes coses. Vam perdre un partit a la Champions, un partit dolent, i la manera com perdem... I a la final de Copa hi vam arribar amb unes sensacions dolentes i va ser un cop dur, però això no ha de treure mèrit a com s’ha guanyat la Lliga”. Suárez també apel·la a la humanitat dels futbolistes per enviar el missatge que el final de curs traumàtic a la Champions i a la Copa ho va ser tant per a l’afició com per als jugadors. “Aquells dies no tenia ganes de fer res i això ho parlàvem amb els companys. Va ser complicat, vam patir i era difícil aixecar-se. Som éssers humans, tenim sentiments, tenim tristesa, dolor... i venint a la selecció, també amb el pas del temps, pots canviar el xip”.

Mirant cap al futur, Suárez expressa el seu desig de retirar-se al Barça, afirma que assumeix amb naturalitat que el club busqui un davanter jove, descarta parlar de Griezmann i remarca el discurs del vestidor a favor d’Ernesto Valverde: “Tenim molta confiança en ell. Malgrat que de vegades se’l critiqui, és un error nostre el que va passar a Liverpool”. El davanter uruguaià tampoc vol parlar del futur de Neymar: “Vaig ser un privilegiat per jugar amb Messi, el millor, i Neymar, el segon millor. Va ser un dels millors moments que he viscut: vam guanyar el triplet. ¿Qui no voldria gaudir de jugadors com Ney? Però pertany al PSG i això són coses que sempre es parlen durant el mercat”.