Barça
Esports Barça 05/02/2011

L'únic obstacle del Barça per entrar als llibres d'història és l'Atlètic de Madrid

Andrés Iniesta encara té molèsties de l'esquinç de clavícula que es va fer a Alacant i és el gran dubte de Guardiola per poder tornar a alinear l'onze de gala, menys Puyol

Albert Solé
2 min
SocietatUna, Guardiola

BarcelonaSi el Barça guanya aquesta nit entrarà als llibres d'història de la Lliga espanyola. La 16a victòria consecutiva serà una fita mai aconseguida per cap equip des del seu naixement (1928), i deixarà enrere el rècord que fins ara tenia el Reial Madrid de Di Stefano dels anys seixanta, que en va aconseguir 15. L'únic obstacle perquè els de Guardiola ho aconsegueixin serà l'Atlètic de Madrid, un equip sempre incòmode, però que en les últimes tres visites a l'estadi n'ha sortit escaldat: 5-2, 6-1 i 3-0. En canvi, els matalassers tenen l'honor de poder dir que són l'únic equip que va guanyar al Barça dels 99 punts. L'any passat els blaugranes només van perdre un partit en tota la Lliga, al Vicente Calderón (2-1).

El gran dubte en l'equip de Pep Guardiola és Andrés Iniesta, que tot just fa una setmana es va fer un esquinç a la clavícula al Rico Pérez d'Alacant, i ahir encara tenia molèsties. Si el manxec entra a la convocatòria, el tècnic podrà tornar a alinear el mateix equip que va vèncer l'Hèrcules, que és l'equip de gala amb l'única baixa obligada de Puyol, encara lesionat igual que Jeffren. Abidal és qui possiblement tornarà a fer de central, i Maxwell de lateral esquerre.

L'Atlètic de Madrid arriba en plena crisi de resultats (4 punts dels últims 15), i amb el tècnic Quique Sánchez Flores més qüestionat que mai. Perea és baixa per sanció, i possiblement Ujfalusi ocuparà el seu lloc al centre de la defensa, i Varela el lateral dret del txec. A més, Mario Suárez i Raúl García segueixen lesionats. A dalt, però, segur que hi seran Diego Forlán i el Kun Agüero, dos homes sempre perillosos, tot i que l'uruguaià fa dies que no veu porteria i l'argentí ha estat lesionat un temps.

Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Abidal, Maxwell; Sergio Busquets, Xavi, Iniesta; Pedro, Villa i Messi.

Atlètic de Madrid: De Gea; Valera, Ujfalusi, Godín, Antonio López; Reyes, Tiago, Assuncao, Filipe Luis o Juanfran; Forlán i Kun Agüero.

Àrbitre: Turienzo Álvarez (Col. castellà lleonès).

Estadi: Camp Nou. 22 h. TV3.

stats