BARÇA

Malestar al Barça per la sanció de quatre partits a Sergi Roberto

Un precedent pràcticament idèntic de la jornada 35, el principal argument

Tot i que el final de temporada hauria de ser tranquil per a un Barça que ja ha guanyat el doblet i al qual només li queden dos partits per jugar, la sanció de quatre partits que el Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol li va imposar ahir a Sergi Roberto ha escalfat molt els ànims al club. El lateral de Reus va ser expulsat durant el clàssic pel col·legiat canari Alejandro José Hernández Hernández. Ahir, abans de la victòria contra el Vila-real, el responsable de relacions institucionals del Barça, Guillermo Amor, va afirmar que la sanció els sembla “excessiva” i que presentaran un recurs.

El club està molt molest pel que considera una decisió desproporcionada, ja que Roberto, a més del partit d’ahir, haurà de complir-ne tres més de sanció: contra el Llevant i la Reial Societat a la Lliga i l’anada de la Supercopa d’Espanya contra el Sevilla. Com va confirmar Amor, el Barça recorrerà la sanció al Comitè d’Apel·lació.

Un precedent idèntic i un sol partit

El defensa del Getafe Damián Suárez va ser expulsat la jornada 35 en el partit contra el Girona pel mateix col·legiat que va expulsar Roberto, el canari Alejandro José Hernández Hernández. En l’acta d’aquest partit, el redactat és pràcticament idèntic al de Roberto: “Colpejar un adversari amb el braç, amb un ús de la força excessiu, sense que la pilota estigués a distància de ser jugada”.

En aquest cas, el conjunt madrileny va presentar un vídeo en les seves al·legacions i el Comitè de Competició en la seva resolució va decidir aplicar l’article 123.1, ja que van considerar l’acció de Suárez com a “violència en el joc”. Aquestes infraccions tenen sancions d’entre un i tres partits i el Comitè va decretar finalment un partit de sanció per al defensa uruguaià del Getafe. Pel que fa a Roberto, el Comitè ha aplicat l’article 98.1, que considera l’acció com una “agressió”, amb un càstig d’entre quatre i dotze partits. D’aquí que el defensa de Reus hagi estat sancionat amb quatre partits.

Després del partit d’ahir, a Ernesto Valverde li van recordar aquest precedent i va donar el seu parer: “La sanció em sembla excessiva. He revisat la jugada en vídeo i en Sergi, després de rebre una càrrega sense pilota de Marcelo, contesta deixant anar el braç. El club recorrerà la sanció”. El tècnic també va afirmar que el fet que existeixi aquest precedent servirà per corregir el càstig a Roberto: “Si existeix aquest precedent servirà per donar-nos la raó”.

Semedo, el substitut

Amb Sergi Roberto sancionat, el recanvi al lateral dret del Barça ahir va ser Nélson Semedo. El portuguès, fitxat l’estiu passat per 30 milions més variables, ha disputat un total de 34 partits i ha repartit dues assistències. Ahir va fer un bon partit des del lateral, seriós en defensa i projectant-se en atac, la seva principal virtut. De fet, el mateix Semedo va ser preguntat per la sanció a Roberto després del partit: “És una decisió molt rara. Quatre partits pel que va passar em sembla increïble. La decisió ens ha sorprès. Va ser una cosa de res i no és just”.