BARÇA
Esports Barça 23/09/2013

Martino: "Entenc el debat sobre l'estil, ara l'entrenador no és ni de la casa ni holandès"

El tècnic del Barça, Gerardo 'Tata' Martino, ha parlat davant els mitjans de comunicació el dia previ al partit contra la Reial Societat

Nuria García
2 min
Gerardo 'Tata' Martino, entrenador del Barça, durant la roda de premsa / ALEJANDRO GARCÍA / EFE

BarcelonaEl tècnic del Barça, Gerardo 'Tata' Martino ha comparegut aquest dilluns al matí després de l'entrenament per parlar de les sensacions de la prèvia del partit de Lliga d'aquest dimarts (20 hores) davant la Reial Societat.

El tècnic ha estat preguntat sobre el debat que s'ha obert sobre si l'equip ha canviat l'estil o no: "No estic molest. Quan hi ha un equip que ha fregat l'excel·lència futbolística, sempre s'acostumen a donar aquest tipus de situacions. Entenc el debat sobre l'estil, ara hi ha un entrenador nou que ni és de la casa ni és holandès. Però a mi això m'agrada parlar-ho amb els jugadors. Si ells estan tranquils i confiats, això em dóna tranquil·litat".

De fet, Martino ha reconegut que per al Barça "és molt important la possessió de la pilota", però ha apuntat: "Cal mirar algunes característiques dels rivals. La possessió de la temporada passada a Vallecas va ser baixa, del 55%". Sobre el tema de la possessió, ha seguit dient: "Repeteixo que no volem canviar res. La temporada passada la mitjana de possessió va ser del 66% i ara és del 65,8%. Un 0,2 no és canviar-ho tot".

A més, Martino també ha estat preguntat per les passades llargues. "No és una cosa que no s'hagi vist en els últims 20 anys al Barça. Márquez ja feia passades llargues fa poc i abans que ell hi havia Koeman. Ara, qualsevol dels nostres extrems pot jugar a l'espai". Però també ha afegit: "El que no volem és que Xavi, Iniesta o Cesc pateixin. Volem que segueixin divertint-se".

"El que intentarem és aprofundir en el que vam veure contra l'Ajax i el Rayo a les segones parts. Anem camí de fer-ho. Hem de seguir millorant el joc. Hem aconseguit arribar a la perfecció pel que fa als punts, però no estem a prop de la perfecció pel que fa al joc. Els jugadors estan treballant-hi i millorarem", ha precisat el tècnic.

L'inici de Lliga ha estat espectacular, amb cinc triomfs en cinc partits: "Són estadístiques. En realitat, m'agradaria guanyar la Lliga, el més important és com acabi l'any. El que més m'agradaria és que l'equip pogués guanyar la Lliga. Si podem seguir guanyant, molt millor", ha apuntat Martino.

Preguntat per les rotacions que està fent, Tata ha apuntat: "En realitat, el que hauríem de fer és veure com arribem al març i llavors decidir si seguim o no. Però l'objectiu de les rotacions és comptar amb tots els jugadors i que tots arribin bé al final de totes les competicions. Després, potser més endavant, valorarem més la necessitat de cada jugador segons el partit i no tant pel nombre de minuts que hagi jugat".

L'entrenador argentí ha comentat que Neymar "s'ha adaptat molt bé en la creació i en la recuperació", i sobre Jonathan dos Santos ha assegurat que no descarta que marxi "si la Reial té pressa per substituir Granero". "Pel meu gust, voldria parlar d'aquest tema al mercat d'hivern", ha conclòs.

stats