Barça
Esports Barça 19/10/2011

Màxima tensió al Barça contra un rival desconegut com al Viktoria Plzen

Guardiola recorda que sempre els ha costat més jugar contra equips modestos com el txec, que contra els grans noms d'Europa (20.45 h, TV3)

Albert Solé
3 min
Pedro, Xavi i Villa, durant l'entrenament al Camp Nou.

BarcelonaEl Barça rep aquest vespre al Camp Nou un equip desconegut en la tercera jornada de Champions, el Viktoria Plzen txec. És un fet molt habitual en la fase de grups, però habitualment al Barça aquest tipus de partits se li acostumen a entravessar per la manca de tensió que hi ha a l'entorn respecte a aquests rivals, els quals es consideren golejats abans de començar. El Basilea va arrancar un empat el primer any de Guardiola, el Rubin Kazan es va endur els tres punts en una nit estranya al Camp Nou. Per això el tècnic del Barça, Josep Guardiola, insistia ahir en una idea que ha de repetir cada vegada que s'enfronta a la Ventafocs del grup: "Normalment es menysté aquest tipus d'equips perquè els heu vist mai, però nosaltres sí, és la nostra feina. Sempre ens hem de prendre els partits amb molta seriositat, pel fet de desconèixer-los no els hem de perdre el respecte", encara que va admetre que ell tampoc els havia vist jugar mai abans que els toqués en el sorteig de Mònaco: "Jo tampoc havia vist un partit del Viktoria Plzen abans, igual que el Rubin, el Copenhagen, el Basilea...; l'important és que demà els jugadors sàpiguen què es trobaran al davant", va dir en referència al fet que va ser ahir a la tarda quan el tècnic els va ensenyar als seus jugadors com juguen els txecs.

Guardiola sí que va demostrar que havia estudiat al rival d'aquesta nit: "El Viktoria juga molt junt, encara que no em fa la sensació que sigui un equip defensiu", i afegia: "Els seus extrems són directes i incisius i té un gran mitjapunta". Sigui quin sigui el rival, el partit d'avui i el de l'1 de novembre a Praga –els dos següents de Champions–, són molt importants pels punts que hi ha en joc, tal com recordava el tècnic de Santpedor ahir: "Aquests dos partits ens donaran la classificació per als vuitens de final si els guanyem, i després ja ens jugarem a San Siro la primera plaça amb el Milan, que no serà fàcil". Guardiola té molt clar que com abans superin la fase de grups, molt millor: "Fins al Nadal el primer objectiu és passar a vuitens de final, a la Lliga hi ha més temps de recuperar-se d'una ensopegada, i a la Champions ja hem perdut dos punts a casa [amb el Milan]" .

Com és lògic, el tècnic del Barça no va revelar amb quin onze titular pensa jugar avui, ni tampoc amb quin sistema, la gran novetat tàctica de Guardiola d'aquest curs per sorprendre els rivals. L'únic que se sap segur abans que comenci el partit és que Cesc Fàbregas no va entrar a la convocatòria per precaució, tot i que ahir ja va fer la meitat de l'entrenament amb el grup. Amb l'absència del d'Arenys Guardiola només té 17 jugadors del primer equip disponibles –continuen lesionats Piqué, Alexis i Afellay–, i per això ha convocat dos futbolistes del filial, Jonathan dos Santos i Isaac Cuenca, tot i que només un d'ells s'asseurà a la banqueta del Camp Nou.

El capità del Viktoria Plzen, Pavel Horvath, va afirmar que per ells aquest partit al Camp és un gran premi a la trajectòria que els ha dut fins la fase de grups de la Champions, i per això diu que intentaran jugar a futbol sense pensar a evitar la golejada: "Hem vingut a guanyar, però si perdem per 3, 5 o 8 a 0 tant és, hem vingut a jugar". Aquesta declaració d'intencions, però, contrasta amb la convicció que tenia dilluns el capità txec quan li van preguntar sobre les opcions de victòria del seu equip al Camp Nou: "Potser tindríem algun oportunitat si la UEFA ens permetés jugar amb dos porters, encara que crec que no ho acceptaran". Pel seu compte, el tècnic del Viktoria, Pavel Vrba, també admetia la dificultat per ells del partit d'avui: "Qualsevol equip, menys el Madrid potser, considera el Barça com el millor equip del món. Per nosaltres seria un èxit extraordinari poder guanyar al Barça, sobretot pel respecte que els tenim, però és molt complicat.

stats