Barça
Esports Barça 06/04/2011

El Barça aconsegueix una maneta que pràcticament sentencia l'eliminatòria (5-1)

En l'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions contra el Xakhtar, els blaugranes han guanyat 5-1 gràcies als gols d'Iniesta, Alves, Piqué, Keita i Xavi

Nuria García
Els jugadors del Barça celebren el gol d'Iniesta.

BarcelonaEl Barça busca al Camp Nou encarrilar l'eliminatòria de quarts de final de la Lliga de Campions per anar a Donestk sense problemes. Els blaugranes, conscients que han d'anar en compte amb l'equip ucraïnès, han anat per feina i abans que s'hagi complert el segon minut de partit ja manen al marcador.

Iniesta s'ha aprofitat d'un rebot dins de l'àrea per quedar-se sol, encarar el porter i marcar al primer pal (2'). El gol, com no podia ser d'una altra manera, li ha dedicat a la seva filla Valeria, que va néixer diumenge passat.

Però el gol ha semblat esperonar els visitants, que han aprofitat algunes errades del Barça en defensa. Així, Luiz Adriano, després d'una passada errònia d'Alves, ha topat amb Valdés, que ha sortit de l'àrea per refusar la pilota (12').

El Barça ha recuperat el control del partit i quan s'havia superat la primera mitja hora de partit, Alves ha rebut una gran passada d'Iniesta i s'ha fet perdonar per l'errada anterior fent el segon, que ratificava el bon moment dels blaugranes.

Els de Guardiola han marxat amb un clar 2-0 als vestidors i, tot just començar la segona part, a la sortida d'un córner servit per Xavi, Piqué ha fet el tercer, que dóna tranquil·litat i ajuda a encarrilar l'eliminatòria en vistes al partit a Donestk. Tot i això, els ucraïnesos no s'han donat per vençuts i en una falta servida a l'esquerra de l'atac visitant, Rakitski ha rematat al fons de la xarxa. Però el Barça no li ha donat gairebé temps al Xakhtar per celebrar el seu gol. Un minut més tard, Keita rebia una gran passada de Messi i feia el 4-1 amb un golàs que ha entrat per tot l'escaire.

Xavi, a les acaballes, ha marcat el 5-1, el gol que sentencia pràcticament l'eliminatòria i que fa que el Barça tingui un peu a les semifinals de la Lliga de Campions.

BARÇA 5

XAKHTAR 1

Barça: Valdés, Alves, Piqué, Busquets, Adriano (Maxwell 76'), Mascherano, Keita, Xavi, Iniesta (Afellay 90'), Messi i Villa (Pedro 69').

Xakhtar: Pyatov, Srna, Ishchenko, Rakitski, Rat; Hübschman (Eduardo 82'), Mkhitaryan; Willan (Alex Teixeira 74'), Jadson (Fernandinho 69'), Douglas Costa i Luiz Adriano.

Gols: 1-0 (2') Iniesta. 2-0 (33') Alves. 3-0 (53') Piqué. 3-1 (59') Rakitski. 4-1 (60') Keita. 5-1 (82').

Àrbitre: Craig Thompson (escocès). Targetes grogues: Rat (50'), Iniesta (52') i Rakitski (65').