Barça
Esports Barça 11/08/2012

El Barça guanya a Bucarest el dia que Villa i Fontàs tornen a sentir-se futbolistes (0-2)

El Barça ha dominat el partit però no ha tingut excessiva profunditat. Leo Messi, de bon començament, i Afellay, al descompte, han anotat els dos gols en l'últim amistós abans de començar la Lliga

M. Molina
Leo Messi celebra el primer gol contra el Dinamo de Bucarest

BarcelonaEl Barça ha superat el Dinamo de Bucarest en l'últim amistós de pretemporada dels blaugranes abans de l'inici de la Lliga. Leo Messi, en començar la primera meitat, i Afellay, al temps de descompte de la segona part, han anotat els dos gols del partit. Ha estat un joc amb domini culer –tot i que amb poca profunditat– i amb dos noms propis: David Villa i Andreu Fontàs. Els dos jugadors han tornat al terreny de joc després de superar dues lesions de gravetat.

En l'últim enfrontament amistós abans de l'inici de la pretemporada –el proper diumenge contra la Reial Societat al Camp Nou–, Tito Vilanova ha apostat per un onze de qualitat. Sense Puyol, que no s'ha recuperat a temps de la sobrecàrrega a la cuixa dreta, Piqué i Bartra han fet parella a l'eix de la defensa. Alves ha jugat a la dreta i Jordi Alba ha debutat com a titular al lateral dret. Al mig del camp, Busquets ha estat el migcentre defensiu, acompanyat per Xavi i Cesc d'interiors. Pedro –a la dreta– i Alexis han estat els extrems, i Messi ha jugat de fals 9.

Contra un equip de nivell notablement més baix, el Barça ha dominat la pilota des del primer minut i gairebé no ha tingut problemes en defensa. Els romanesos buscaven la porteria de Valdés amb puntades llargues per als davanters, mentre els blaugranes han apostat pel joc de toc que tant els caracteritza. Tot i això, només hi ha hagut un gol a la primera meitat. L'ha marcat Messi al minut 3, després de rebre una pilota a la frontal i superar el porter Naumovski amb un tir creuat.

Els blaugranes han arribat a la porteria contrària i han pogut marcar amb els xuts de Messi i Pedro o un cop de cap de Busquets a la sortida d'un córner, però no hi ha hagut sort i l'enfrontament ha arribat al descans amb 0-1.

A la segona part, Vilanova ha introduït canvis i s'han mogut totes les posicions excepte la de porter. Valdés ha estat l'únic blaugrana que ha disputat els 90 minuts.

El partit ha mantingut la dinàmica, encara que el Barça ha notat el reguitzell de canvis. Els de Tito Vilanova mantenien el control de la pilota, però sense moure-la amb tanta fluïdesa. En canvi, el Dinamo ha fet un pas endavant i ha buscat el gol de l'empat, tot i que sense ocasions gaire clares. Passaven els minuts i semblava que tot plegat acabaria amb victòria per la mínima, però Afellay ha rebut una pilota a l'espai i, al temps de descompte, ha superat el porter amb una vaselina de qualitat.

El Barça tanca la pretemporada amb la disputa de cinc partits, tres dels quals han acabat amb victòria i els altres dos han finalitzat amb empat.

Dinamo de Bucarest 0 - Barça 2

BARÇA: Valdés; Alves, Piqué, Bartra, Jordi Alba; Busquets, Xavi, Cesc; Alexis, Messi i Pedro. Al segon temps han entrat: Montoya, Mascherano, Adriano, Afellay, Sergi Roberto, Iniesta, Tello, Ilie. Andreu Fontàs i David Villa.

GOLS: 0-1, Messi (3'); 0-2, Afellay (90').