BARÇA
Esports Barça 03/04/2012

Messi es converteix en el primer jugador que marca 14 gols en la mateixa edició de la Lliga de Campions

L'argentí supera la xifra dels 50 gols a la Lliga de Campions i, a més, iguala José Joao Altafini com el màxim golejador de tota la història en un curs de la Champions

N. García
1 min
Leo Messi celebra el primer gol que ha marcat contra el Milan des del punt de penal / ALBERT GEA / REUTERS

BarcelonaLeo Messi segueix batent rècords. Aquest dimarts a la nit ha aconseguit superar la xifra de 50 gols a la Lliga de Campions (va debutar fa vuit temporades) i ja en porta 51, els dos últims contra el Milan de penal. Amb ells, Messi ha entrat en el podi dels màxims golejadors de la història de la Champions. El jugador que més gols ha marcat és Raúl González (71), seguit de Van Nistelrooy (56). I aquest dimarts, Messi s'ha col·locat tercer, amb 51 gols, superant Henry, que en va fer 50.

Amb aquests dos gols, Messi ja n'acumula 14 en aquesta temporada a la Lliga de Campions, el que el converteix en el primer jugador que, en un any, aconsegueix aquesta xifra. A la Lliga de Campions, el rècord estava en 12 gols –Messi va igualar aquesta fita la temporada passada–, mentre que en tota la història d'aquesta competició europea el rècord el té l'italo-brasiler José Joao Altafini, que amb el Milan va marcar 14 gols la temporada 62/63 –llavors es jugava la Copa d'Europa–, fita que també ha igualat l'argentí.

De fet, Messi està fent aconseguint aquesta xifra de gols en una temporada molt semblant a la d'Altafini. Amb el Milan, el davanter va marcar cinc gols en un únic partit, contra l'Unión Luxemburgo –el Milan va guanyar 8-0–, mentre que aquesta temporada Messi també va marcar cinc gols contra el Bayer Leverkusen.

A més, amb aquests dos gols, Messi està encara més a prop de convertir-se de nou en el màxim golejador de la Lliga de Campions. L'argentí s'ha alçat amb el pitxitxi de la màxima competició europea per clubs els últims tres anys i, si aquesta temporada repetís, seria el primer jugador que ho aconsegueix quatre anys seguits.

stats