BARÇA

Messi recau de les molèsties al pubis amb l’Argentina

El davanter acaba el partit contra Veneçuela amb una "reagudització del dolor púbic bilateral"

La derrota de l’Argentina contra Veneçuela va provocar diferents cismes. El més potent va centrar-se en el Camp Nou. Les alarmes de l’estadi van sonar ahir quan la selecció sud-americana va anunciar via Twitter que Leo Messi va acabar l’amistós del Wanda Metropolitano amb problemes físics. Segons l’escrit, “presentava una reagudització del dolor púbic bilateral”. El capità del Barça deixarà la concentració per tornar a Barcelona. Evitarà així viatjar al Marroc i estar sobre la gespa dimarts vinent. Menys desgast i més dies de repòs. Un pla que podria haver traçat inicialment el jugador amb la Federació Argentina (AFA).

El davanter no pateix cap trencament fibril·lar -com a mínim a priori-, però que se li reactivin les molèsties a la zona de la pelvis que ha patit en aquests últims entrenaments no és un bon símptoma. El club blaugrana analitzarà la situació en els pròxims dies. El principal objectiu és que Messi pugui ser titular en el derbi de dissabte que ve contra l’Espanyol. El futbol argentí viu directament frustrat, amb o sense la seva estrella. El mal moment del projecte de l’AFA es menja els altres debats.

Messi i el projecte argentí

L’Argentina no demostra ser un equip. Ni els canvis, ni el sistema de cinc defenses que va plantejar contra Veneçuela Lionel Scaloni, ni les rotacions, aconsegueixen trobar la tecla verda. Messi ha de viure en aquesta línia quan vesteix la samarreta de l’ albiceleste. “No és ell qui ha de fer un pas endavant, hem de fer-lo els altres. No crec que sigui una qüestió del sistema, sinó d’actitud”, comentava Scaloni en roda de premsa. El punt i a part que va escriure Messi fa gairebé 270 dies no ha servit perquè hi hagi una millora col·lectiva. La Copa Amèrica de l’estiu marca les urgències. A pocs mesos del torneig, l’Argentina busca el seu estil, amb o sense Messi.