Barça
Esports Barça 08/06/2011

"Moltes de les seccions amateurs havien deixat de ser-ho, i en especial la de beisbol"

Faus ha explicat que la retallada a les seccions no professionals suposen 2 milions "per algun és la xocolata del lloro, però és el 10% de les pèrdues d'aquest any"

Albert Solé
1 min
UNA CITA DISSABTE L'equip de beisbol juga dissabte un partit clau per guanyar La Lliga. La resta de seccions aprofitaran el matx per  donar-li suport.

Barcelona"És una decisió econòmica però també estratègica. Calia separar les seccions professionals de les amateurs, com ens agrada anomenar-les a nosaltres, i hi havia algunes seccions amb tractament de professionals. La nostra consideració és que les seccions amateurs no s'han de dedicar exclusivament a aquest esport, i això no estava passant en algunes en aquests moments, com en la del beisbol". Javier Faus, vicepresident econòmic del Barça, ha explicat amb més concreció les raons que han portat a la junta a prendre una decisió tan dràstica i que tanta polseguera ha aixecat els últims dies.

Per aquest motiu el Barça ha cregut que perquè les seccions amateurs siguin realment no professionals, a partir d'ara competiran només a nivell català, amb algunes excepcions com en l'hoquei gel. Entre aquesta retallada i la desaparició del beisbol, que no pensen rectificar, el club s'estalviarà milions d'euros cada any: "Això és la xocolata del lloro? Potser sí, però 2 milions són el 10 % de les pèrdues d'aquest any (21 milions). Quasi perdem Alves per 1 milió d'euros, i hem canviat d'agència de viatges per 800.000 euros", ha recordat Faus, que ha sentenciat: "No ens oblidem que la locomotora del club és el primer equip de futbol, i si en algun lloc s'ha de fer un esforç serà amb el primer equip i amb la Masia".

stats