BARÇA
Esports Barça 03/03/2012

Ni l'àrbitre ni l'Sporting frenen el Barça (3-1)

Els de Guardiola veuen com Velasco Carballo no els xiula tres penals a favor i expulsa de manera rigorosa Piqué (46'). Iniesta, Keita i Xavi, els golejadors de la nit

N. García
3 min
Els jugadors del Barça celebren el gol d'Iniesta

BarcelonaEl Barça ha aconseguit un triomf important contra un Sporting que s'ha plantat al Camp Nou amb un plantejament defensiu i, a l'espera del que faci aquest diumenge el Madrid contra l'Espanyol, la distància entre el Barça i el líder és de set punts. Els de Guardiola, però, no ho han tingut fàcil. L'àrbitre no els ha xiulat tres penals i, a més, al 46' ha expulsat de manera rigorosa Piqué.

Els de Guardiola han intentat superar de totes les maneres possibles la muralla dels asturians i Pedro ha tingut en les seves botes el primer gol del partit. De fet, l'ha marcat (8'), però l'àrbitre l'ha anul·lat per fora de joc. I tot just nou minuts més tard, l'àrbitre, Velasco Carballo, no ha vist un penal sobre Alves per una empenta de Gálvez sobre el brasiler.

El Barça ha seguit atacant i atacant, mentre que durant tota la primera part l'Sporting només s'ha defensat. Keita també ha intentat obrir la llauna amb un xut que el porter visitant ha enviat a córner (26'). Al 39', el Barça novament ha demanat penal per una empenta de Botía a Keita dins l'àrea a la sortida d'un córner, però l'àrbitre tampoc ha xiulat res.

I finalment, tot l'esforç dels blaugranes ha tingut recompensa gràcies a un gol d'Iniesta (41'). Adriano ha centrat cap enrere i Iniesta només ha hagut d'empènyer la pilota per fer el primer.

La segona part ha començat amb polèmica, ja que l'àrbitre ha expulsat Piqué per una falta perquè era l'últim home. Una expulsió rigorosa que tot l'equip ha protestat i que ha provocat que Iniesta veiés una groga. Clemente ha reaccionat donant entrada a dos davanters, Barral i Carmelo.

L'expulsió ha descol·locat el Barça, que ha vist com en la següent jugada l'Sporting feia l'empat amb un gol de Barral, que tot just acabava d'entrar al camp. Valdés estava a punt d'agafar la pilota i no ha vist com venia des del darrere Barral, que li ha pres i l'ha superat (48').

Tot i el gol, el Barça ha reaccionat i Guardiola ha donat entrada a Tello i Alexis. Precisament el xilè és qui hauria pogut tornar a posar el Barça pel davant, però ha trigat molt a rematar (59'). Tres minuts més tard, Tello també ha provat sort amb una centrada xut que el porter ha enviat a córner.

Velasco Carballo tampoc ha vist com un jugador de l'Sporting, Canella, des del terra i dins de l'àrea, tocava la pilota amb la mà amb claredat (68') quan Keita encarava porteria.

I al 78' Keita ha aconseguit tornar a posar pel davant el Barça amb un golàs, que feia justícia al que s'havia vist sobre el terreny de joc. Alexis li ha passat la pilota i el malià s'ha tret un xut espectacular que Juan Pablo no ha pogut aturar. I encara hi ha hagut temps perquè Iniesta fes una assistència a Xavi, que ha picat la pilota per sobre la sortida del porter i ha fet el tercer.

BARÇA 3

SPORTING 1

Barça: Valdés, Alves, Mascherano, Piqué, Adriano, Xavi, Keita, Iniesta, Cuenca (Puyol 80'), Cesc (Alexis 58') i Pedro (Tello 58').

Sporting: Juan Pablo, Pedro Orfila, Botía, Gálvez, Canella, André Castro, Nacho Cases, Damián Suárez (Barral 47'), De las Cuevas (Eguren 74'), Ayoze (Carmelo 47') i Mendy.

Gols: 1-0 (41') Iniesta. 1-1 (48') Barral. 2-1 (78') Keita. 3-1 (88') Xavi.

Àrbitre: Velasco Carballo (madrileny). Targetes grogues: a Ayoze (27'), Canella (28'), Iniesta (46'), De las Cuevas (63'), André Castro (72'), Carmelo (73'), Keita (75'), Eguren (77') i Gálvez (81'). Targeta vermella: directa a Piqué (46').

stats