Barça
Esports Barça 23/07/2011

El Chelsea confirma que ha arribat a un acord amb el Barça pel fitxatge d'Oriol Romeu

Els 'blues' pagaran 5'1 milions d'euros, el traspàs es tancarà quan el jugador arribi a un acord econòmic amb el club anglès i hagi passat la revisió mèdica

Efe
2 min

LondresL'entrenador del Chelsea, Andre Villas-Boas, ha confirmat que el quadre anglès i el Barcelona han arribat a un acord sobre el traspàs del migcampista del filial barcelonista Oriol Romeu, que està a l'espera de la revisió mèdica i de la negociació dels termes econòmics amb el jugador.

"L'operació es concretarà (oficialment) quan (Oriol Romeu) passi la revisió mèdica i arribem a un acord amb el futbolista", ha dit Villas-Boas en unes declaracions que recull la pàgina web del conjunt anglès.

L'operació, segons el Chelsea, es tancarà entorn dels 4,5 milions de lliures (5,1 milions d'euros). Oriol Romeu (1991) és un dels jugadors més prometedors del planter, internacional espanyol sub 17, sub 18, sub 19 i sub 20, actua en la posició de migcampista amb el filial barcelonista, demarcació que al primer equip defensen Sergio Busquets i Javier Mascherano.

El portuguès Villas-Boas, que ha seguit de prop la trajectòria de Pep Guardiola i del planter blaugrana, venia seguint el jugador des de fa temps i el Chelsea va decidir accelerar la negociació en el moment en què es va lesionar el seu migcampista Michael Essien, que estarà de baixa durant uns cinc mesos a causa d'un trencament del lligament creuat del genoll.

Villas-Boas ha valorat la possibilitat que Romeu pugui oferir alternatives al sistema de contenció al centre del camp, on serà una opció més a Frank Lampard, Ramires i el jugador del planter 'blue' Josh McEachran.

Des de Bangkok, on es troba l'equip londinenc en la pretemporada, Villas-Boas ha explicat que l'operació no es tancarà fins que el jugador conclogui la seva participació al Mundial sub 20, que es juga a Colòmbia.

"Oriol Romeu és un jugador amb un futur molt brillant, encara ha d'evolucionar més com a futbolista", ha dit el tècnic portuguès, que ha destacat "el magnífic any" del filial blaugrana en aquesta última temporada, ja que va finalitzar tercer a Segona Divisió.

"Romeu va estar lesionat i només va poder jugar una vegada amb el primer equip. Es tracta d'una de les més prometedores promeses en la posició de migcampista i espero que pugui passar amb èxit la revisió mèdica i accepti el que li oferim", ha dit. L'acord final queda a càrrec del jugador i de detalls amb el Barcelona, que inclourà una clàusula de recompra per recuperar el jugador, tal com sol fer en aquest tipus d'operacions amb joves futbolistes.

En el cas que finalment s'arribi a un acord, Oriol Romeu seria el segon futbolista del planter, després de Bojan Krkic (AS Roma), que abandona l'equip als últims dies.

Oriol Romeu (Ulldecona, Montsià, 1991) juga de migcampista i va arribar al planter barcelonista el 2004 procedent de l'Espanyol. Es tracta d'un futbolista d'1,82 metres i 83 quilograms, amb gran força física i gran recuperador. En l'última temporada, una lesió al menisc va frenar la seva progressió.

stats