Barça
Esports Barça 08/05/2011

Guardiola: "Vull la Lliga al més aviat possible. Cal aprofitar les oportunitats quan se't donen"

El tècnic considera que l'equip havia fet un bon partit i, sobretot, una bona primera part. I ha elogiat la recuperació anímica i física dels jugadors després dels clàssics

Martí Molina
2 min
Pep Guardiola.

BarcelonaMolt satisfet amb la victòria del Barça, Pep Guardiola sortia a la sala de premsa conscient que és a només un pas del títol de lliga. Els tres punts contra l'Espanyol el deixen a un empat del campionat. "Depenem de nosaltres, ens falta un punt i a veure si el podem aconseguir contra el Llevant. Ens ha anat bé guanyar avui, perquè així evitàvem que s'obrís la Lliga i haver d'esperar fins a l'última jornada per guanyar-la. Perquè quan més s'allarga tot costa més, ja que jugues contra rivals com el Deportivo, que s'hi juguen la vida", deia el tècnic.

Qüestionat sobre això, Guardiola ha dit que "el Madrid guanyarà (dimarts), ja sabem com està. La sort és que ha tingut dues ensopegades inesperades a casa. Nosaltres contra l'Almeria i l'Osasuna van tirar endavant. Vull guanyar-la al més aviat possible. A l'esport cal aprofitar les oportunitats quan se't donen".

Per Guardiola, el Barça ha fet "una primera part excel·lent. Després del segon gol hem baixat una mica la pressió i controlat el partit. Però en general hem fet un bon partit contra un bon rival. Felicitar l'Espanyol. I felicitar els jugadors (blaugranes) per un mes d'abril molt dur que ha deixat fatiga. Ha anat bé tenir 5 dies de descans perquè els jugadors han pogut descansar".

Sobre el partit, considera que "avui hem estat molt ràpids. Dubtàvem si els centrals sortirien a buscar el Leo i amb això es va crear espais. Però no ho han fet i el Leo ha pogut tenir més circulació de pilota. Futbolísticament ha estat un partit molt seriós i això està a un pas". De fet el tècnic no s'ha cansat d'elogiar Messi. "La primera part que ha fet ha estat de bojos. Ens ha donat desequilibri". I ha explicat que "si hagués tingut ganes de marcar no hauria donat les assistències que ha donat. És una de les millors parts que li recordo. És el jugador més determinant nostre i el necessitem per guanyar la 3a lliga. Ell és un golejador, com el David. Viuen del gol i això és el que volen". El tècnic també ha elogiat jugadors com Mascherano o Fontàs, que aquest diumenge ha debutat al Camp Nou "a una posició que no era la seva, però ha fet un partit d'abecedari".

El Barça arribava al derbi després dels 4 clàssics contra el Madrid, i el tècnic ha elogiat la manera com els futbolistes s'han recuperat, a nivell físic i mental. "Ens hem exhaurit tots. Normalment els derbis són coses molt especials de jugar, però ens hem cansat nosaltres de jugar i vosaltres (els periodistes) de notícies. Crec que l'equip ha tornat a preparar-se molt bé de cap després d'un mes d'abril molt fort. Han tornat a demostrar què són aquests jugadors. Igual que com ho van fer els últims 20 minuts contra el Madrid, que quan tot l'estadi tremolava i la banqueta també, ells no".

També ha parlat de Carles Puyol, i ha recordat que "ve d'una lesió de tres mesos i després d'un partit necessita recuperar el genoll". I que "els metges m'han comentat que no estava per competir avui i ja veurem dimecres. No volem que arribi només pel dia de la final. Igual que l'Abidal, l'altre dia va jugar-ne 3 i avui 15. Cal anar-los recuperant de manera progressiva".

stats