Barça
Esports Barça 06/02/2011

Pep Guardiola: “Per guanyar 15 partits consecutius cal Di Stefano. Per guanyar-ne 16 cal Messi”

Després de batre el rècord, l'entrenador ha assegurat que "aconseguir 48 de 48 punts és un èxit absolut, un récord que fa patxoca. Cal felicitar els jugadors"

Martí Molina
2 min
Pep Guardiola, durant el partit contra l'Atlètic de Madrid

BarcelonaL'entrenador del Barça, Pep Guardiola, s'ha mostrat molt orgullós dels seus jugadors després d'aconseguir la 16a victòria consecutiva a la lliga i de batre el rècord del Madrid de Di Stefano dels anys 60. “Aconseguir 48 punts de 48 possibles és un èxit absolut”, ha assegurat un tècnic que ha volgut “felicitar els jugadors” argumentat que “ja sabem quant costa guanyar els partits”.

D'entre tot l'equip destaca el nom de Leo Messi, autor d'un hat trick aquest dissabte. “No seríem el que som si no hi hagués el Leo. Guanyaríem partits, però no amb aquesta solvència. Cada gran equip ha de tenir un gran jugador, i aquest és Messi. Per guanyar 15 partits cal Di Stefano; per guanyar-ne 16 cal Messi”, ha dit un entrenador orgullós de superar un rècord que “fa patxoca”.

Sobre les comparacions entre l'estil de joc i el desequilibri, l'entrenador ha recordat que no va veure jugar Di Stefano però “aquells qui el van poder veure jugar asseguren que no hi havia res com ell, perquè va revolucionar el futbol”.

Tot i els elogis, el tècnic blaugrana ha volgut llençar un toc d'alerta. “No tot ha estat perfecte, crec que a la segona part no hem jugat gaire bé”, ha dit. Sobre això, ha assegurat que “en algunes coses no hem estat fins”, fent referència a l'entrada de Forlán i el fet que tant ell com el Kun “quedaven molt despenjats, i si ens precipitàvem havíem de fer més carreres del normal”, un fet que ha obligat els jugadors “a carregar-se més a nivell físic”. Per tot això, ha assegurat que “a estones, jugant com hem jugat, el Madrid ens guanyarà a la final de Copa”.

També ha tingut paraules per la gespa, “que no acaba d'estar del tot fina”, malgrat que ha reconegut que “aquests dies ha millorat”. “Esperem que aquests 15 dies de repòs ajudin a millorar l'estat del camp”, ha dit.

Guardiola es quedarà aquesta setmana sense la majoria dels seus jugadors, pels compromisos internacionals; i aquests no tornaran fins dijous. “Tindrem poc temps per preparar el partit del Molinón”, ha comentat. I, en qualsevol cas, ha desitjat que “tots tornin sense cap problema”.

stats