Barça
Esports Barça 11/07/2013

Guardiola: "Vaig marxar a 6.000 quilòmetres de distància i la directiva del Barça no m’ha deixat tranquil"

El tècnic demana que el deixin en pau i assegura que “mai oblidarà” que Rosell i els actuals directius hagin fet servir la malaltia de Vilanova i el fitxatge de Neymar per ferir-lo

Isaac Lluch
2 min

BerlínEl tècnic de Santpedor no s’ha estat de mantenir a ratlla l’entorn blaugrana demanant que el respectin. “Vaig marxar a 6.000 quilòmetres de distància i la directiva del Barça no m’ha deixat tranquil”, ha lamentat el de Santpedor, que ha assegurat que l’única cosa que va demanar al president barcelonista, Sandro Rosell, és que si marxava, no volia que l’utilitzessin, sinó que el deixessin en pau, “i això no s’ha complert”.

Guardiola admet que l’han volgut ferir de manera molt barroera. “Que utilitzessin la malaltia de Tito Vilanova per fer-me mal, no ho oblidaré mai, no m’ho esperava, és de molt mal gust”, ha denunciat. En una resposta de gairebé cinc minuts, el tècnic ha fet pública la decepció que li provoca que Rosell i la seva directiva l’hagin volgut deixar malament davant l’opinió pública després de marxar: “Que facin la seva feina. Els desitjo tots els èxits. Però amb mi s’han passat de la ratlla. Jo, a Tito Vilanova, el vaig veure a Nova York. Si no ens hem vist més és perquè no ha estat possible”.

Guardiola ha defensat que mentre va ser al Barça, “ho vaig fer el millor que vaig poder, que vaig saber”. “Que segueixin el seu camí i jo seguiré el meu. No dec res a ningú. Si tinc ganes de sopar amb Johan Cruyff, sopo amb Johan Cruyff”, ha expressat, mentre ha instat l’entorn del Barça a demostrar tot el que es diu en contra seva. Per exemple, que suposadament hagi intentat seduir Neymar perquè fitxés pel Bayern a costa de criticar les capacitats de Vilanova. “Estan molt, molt equivocats els que diuen això. Que ho demostrin, que m’ho rebatin. Però ells, la directiva, no altres”.

Guardiola ha assegurat que fa tres anys va ser Rosell que va demanar-li que truqués a Neymar per convèncer-lo de fitxar pel Barça, i així ho va fer. El de Santpedor es va interessar al gener per la situació del fitxatge del brasiler i si es podia imaginar incorporant-se al Bayern. “En cinc minuts vaig veure que volia anar al Barça i li vaig dir 20 vegades que l’encertava. En cap moment m’hauria atrevit a dir res en contra de Vilanova, sobre si està capacitat o no [per fer-lo jugar al costat de Messi]. Vilanova ha estat el meu ajudant, i la Lliga d’aquesta temporada, la més exitosa de la història, parla per si sola”, ha raonat Guardiola.

La premsa alemanya encara no s’ha adonat de com d’embolicades estan les coses a can Barça. I entre Guardiola i l’actual directiva. “Que em deixin tranquil i ja ens farem una abraçada a la Hoeness Cup [24 de juliol]”, ha conclòs el tècnic.

stats