BARÇA
Esports Barça 25/02/2011

Guardiola: “El més important és tenir fe en els jugadors que tens a disposició, i jo en tinc”

El tècnic ha remarcat que les baixes no són un impediment per guanyar a Mallorca: "Des de l'inici de setmana, els jugadors que són baixa estan fora del meu cap"

Nuria García
3 min
Pep Guardiola, durant un entrenament del primer equip. GUSTAU NACARINO / REUTERS

BarcelonaPep Guardiola, tot i tenir cinc baixes importants, afronta el partit de Lliga a Mallorca amb les mateixes garanties. Confia en els seus jugadors, siguin els teòrics titulars o els teòrics suplents, i es nota. És per això que les baixes no l'angoixen. "No tinc cap dubte que tots estarem bé. Els que juguin respondran. El més important és tenir fe en els jugadors que tens a disposició, i jo en tinc", ha dit Guardiola, que ha reconegut que no pensa en els jugadors que són baixa. "Jugarem amb uns altres quatre jugadors, el que no farem serà jugar amb vuit, l'afrontarem igual. Quan jo tinc baixes per lesió o per targetes, aquests jugadors estan fora del meu cap", ha afirmat.

Per a l'entrenador, l'acumulació de tantes baixes és un fet puntual que acostuma a passar cada any a tots els equips. "Al Calderón vam anar-hi sense cap defensa i vam haver d'anar amb Jeffren com a lateral. En aquests anys hem tingut poques lesions perquè els jugadors han treballat molt bé. Però si perdem no serà per les baixes".

Sobre el seu rival de dissabte, el Mallorca, Guardiola ha explicat que a casa, els illencs tenen "números per estar en competició europea", i ha destacat el bloc que tenen des de fa anys. "Tenen una estructura defensiva de fa molts anys, jugadors de molta experiència, els coneixem bé. Jo sempre que veig els rivals veig que els podem guanyar, però que també són rivals complicats", ha comentat.

L'entrenador blaugrana no ha volgut donar pistes sobre quins jugadors cobriran les posicions dels jugadors que són baixa. "Tots els partits són ideals perquè Keita pugui jugar. No pel fet que no hi hagi Xavi Keita haurà de jugar i demostrar alguna cosa a mi o als seus companys; no ens ha de demostrar res. Pot jugar Thiago, Ibi... Keita és un jugador que sempre està a disposició del que necessitem, és diferent al perfil que tenim al centre del camp", ha dit Guardiola, que també ha tingut paraules d'elogi per a Pinto, que tornarà a situar-se sota pals: "Moltes vegades el rendiment de dins del camp és degut al rendiment fora del camp. És un professional impecable en tots els sentits. Entrena cada dia amb ganes i accepta el rol que li pertoca".

Tot i que el partit de dissabte és important, Guardiola no creu que en els propers quinze dies el Barça es jugui la temporada. "Ens juguem una competició que és la Champions, que és dins o fora. No érem campions de Lliga quan estàvem a set punts del nostre rival, tampoc ho som ara que estem a cinc. No tinc la sensació que en els pròxims 15 dies ens juguem la temporada. Queda molt i tot es decideix al final", ha destacat.

Guardiola, que ha comentat que espera que Cesc arribi per poder jugar el partit al Camp Nou, ha explicat que Villa arribarà per poder jugar el partit que dimecres jugarà el Barça a Mestalla contra el València, tot i haver de marxar el dia abans a la seva terra perquè està citat en un judici.

Per últim, el tècnic, preguntat per les declaracions que va fer Mourinho, en les quals afirmava que Guardiola estava protegit per la premsa catalana, ha dit: "Ell té més prestigi que jo, perquè porta més anys que jo. Si guanyem, ens protegeixen, però el dia que deixem de guanyar serem criticats. Em tracteu bé, però és perquè hem guanyat, és l'única raó que hi ha. Guanyem, som respectats; perdem, doncs seré jutjat com a tal, no hi ha més".

stats