PILOTA D'OR
Esports Barça 09/01/2012

Guardiola: "El més important per nosaltres és jugar finals amb 9 o 10 jugadors de la casa"

Josep Guardiola, Sir Alex Ferguson, Lionel Messi i Xavi Hernández han ofert la roda de premsa prèvia a la gala de la Pilota d'Or com a nominats als millors tècnics i jugadors de l'any. José Mourinho i Cristiano Ronaldo no han fet acte de presència i s'han excusat en el partit de Copa de demà a Màlaga

Toni Padilla
3 min
Pep Guardiola a la cerimònia de la Pilota d'Or 2011.

Zuric (enviat especial)Guardiola ha aprofitat la gala per reivindicar la importància de jugar amb tants jugadors de La Masia: “Jugar amb 9 o 10 jugadors de La Masia és el més important. I no vull dir que els jugadors de fora no ens ajudin, però és clau que des que tenen 10 anys els nens treballin d'una forma similar a la del primer equip, ja que això facilita la feina. Perquè crees una implicació afectiva, que va més enllà de la professional. És un gran èxit. Tots volem guanyar, però no tothom pot fer-ho. Però posar 9 o 10 jugadors a una final de la Champions és el gran èxit global, ja que afecta molts entrenadors, scouters..., molta gent. I això ens fa estar molt orgullosos”.

Un d'aquests jugadors és Messi, de qui ha dit que "sap perfectament qui és i no necessita un tècnic perquè el motivi. Estima aquest esport, com Xavi o Iniesta. Per això juguen a aquest nivell. Aquesta és la clau. No pots arribar a ser el millor si no pots donar una part de tu mateix cada dia. Per ser constant, cal el seu esforç". Guardiola, per cert, ha dit que Alex Ferguson, que era al seu costat, podia contestar millor que ell si Messi ja és el millor de la història, ja que l'escocès ha vist en directe "Pelé i Di Stéfano", i ell no. Ferguson, rialler, ha dit que està entre els millors.

A nivell personal, Guardiola ha afirmat que no sap dir exactament què vol dir ser el millor tècnic de l'any, i que la seva presència com a nominat es deu al fet que "representem un club gran amb grans jugadors. Si som aquí és perquè s'ha guanyat, però això no és tenis. Això és un esport col·lectiu".

Preguntat sobre els cinc punts que el Madrid treu al Barça, el tècnic de Santpedor ha afirmat que “competim contra un rival amb uns números increïbles. Cal conviure amb la idea que pots perdre punts, que hi han grans rivals. Que de tant en tant pots perdre i acceptar que cal fer alguna cosa més per estar al nivell del Madrid. Si són cinc punts per davant és perquè fins ara ho han fet millor. De nosaltres dependrà donar la volta a la situació”.

Guardiola també ha sigut preguntat sobre qui hauria votat com a millor tècnic i jugador de l'any del 2011, i ha refusat dir què hauria fet, ja que "aquest honor no em correspon". A més, quan li han preguntat si ell tampoc hauria volat a Zuric, com Mourinho, en cas de jugar un partit de Copa, ha afirmat que "ho hauríem parlat amb la institució, perquè el més important hauria sigut l'eliminatòria. Hauríem acordat amb el president què fer".

Ferguson: "Si jo fos Guardiola, no deixaria el Barça"

A Alex Ferguson, per cert, li han preguntat si Guardiola podria ser el seu substitut, i l'escocès ha afirmat que "per què voldria deixar Guardiola el Barça? Si jo fos Guardiola no deixaria el Barça". L'escocès també ha parlat de Messi i ha afirmat que "ja està entre els millors de la història; els grans jugadors van més enllà de les generacions, com Pelé, Di Stéfano, Cruyff o Messi, per descomptat".

L'escocès ha afirmat que "la filosofia del Barça és perfecta per poder treure jugadors com aquests. Els nois es fan amics, creixen junts. Nosaltres teníem als anys 90 un grup similar, que eren amics, Giggs, Scholes, Neville, Beckham... Això només s'aconsegueix amb feina a casa. És preciós l'èxit de la gent de la casa. A més, és més econòmic".

stats