Barça
Esports Barça 29/11/2011

Piqué força la cinquena groga amb polèmica

El central s'ha negat a treure una falta fins que Pérez Lasa no ha tingut més remei que amonestar-lo; i el comitè el podria sancionar per aquesta acció voluntària

Martí Molina
2 min
Gerard Piqué supera el jugador del Rayo Botelho.

BarcelonaGerard Piqué ha forçat la cinquena targeta groga a la Lliga, que li comporta un partit de sanció, i el deixa net per disputar el clàssic contra el Reial Madrid del dissabte 10 de desembre –d'aquí a dues jornades–. Tanmateix, l'acció ha estat polèmica, ja que el futbolista blaugrana s'ha negat a posar la pilota en joc fins que l'àrbitre no ha tingut més remei que amonestar-lo.

Tot plegat arrenca davant la imminència del partit contra els blancs, i també per l'amenaça del comitè de disciplina de la Lliga, que avisava que un futbolista que forcés la seva cinquena targeta groga podria ser amonestat amb dos partits de sanció.

L'acció s'ha produït a les acaballes del partit entre el Barça i el Rayo Vallecano. Al minut 81, amb el marcador contundent de 4 a 0, l'àrbitre –Miguel Ángel Pérez Lasa– ha assenyalat una falta al mig del camp favorable als blaugranes. L'encarregat de posar la pilota en joc era Gerard Piqué, però el central s'ha negat a fer-ho. Primer retrocedint, i després col·locant-se bé les mitges per sobre el genoll. Finalment, el col·legiat l'ha amonestat.

El tècnic del Barça, Pep Guardiola, no ha vist amb bons ulls aquesta acció, i ha sortir de la banqueta per recriminar-li al central català que forcés la groga d'una manera tan descarada. Com també han criticat aquesta decisió els mitjans de comunicació madrilenys, que en la seva edició digital han advertit que Piqué podria perdre's dos partits si se li aplica una sanció extra.

Segons l'article 112 del codi disciplinari de la Federació Espanyola de Futbol, "el futbolista que durant el partit provoqui la cinquena targeta groga podria ser sancionat, a més a més de la sanció prevista –un partit–, amb un altre d'addicional i una multa de 600 euros". Aquest mateix article també especifica que, entre altres paràmetres, es tindrà en compte l'acte arbitral: "L'àrbitre del partit està habilitat per fer constar aquesta circumstància a l'acta arbitral".

Tot i així, Pérez Lasa no ha fet constar cap voluntarietat al seu resum de les incidències, i ha indicat que la targeta s'ha assenyalat per perdre temps, sense especificar que ha estat a propòsit.

L'altre blaugrana amenaçat amb quatre targetes grogues, Sergio Busquets, no ha disputat cap minut aquest dimarts contra el Rayo. D'aquesta manera, el futbolista de Badia haurà d'anar en compte el proper partit contra el Llevant, ja que si és amonestat es perdrà la cita del Bernabéu.

stats