Supercopa Catalana
Esports Barça 11/07/2012

Barça-Espanyol, un nou derbi a Montjuïc el 31 de juliol

La Federació Catalana ha reunit aquest dimecres al Palau de la Generalitat els presidents dels clubs amb Artur Mas

Efe
2 min
Presentació de la Supercopa Catalana

BarcelonaEl Barça i l'Espanyol es veuran les cares el 31 de juliol a l'estadi de Montjuïc (21.45 hores) per disputar el nou format de la Supercopa Catalana, que impulsa la Federació Catalana de Futbol. Els beneficis es repartiran entre els clubs modestos.

La històrica Copa de Catalunya deixa pas així a un nou format, en què els equips de la primera divisió disputaran la nova Supercopa i la resta la Copa.

Per a aquesta Copa, en la present edició s'enfrontaran al mateix escenari abans del derbi barceloní el Nàstic de Tarragona i el Manlleu (19.15 hores).

Per donar un impuls a les noves competicions, la Federació Catalana ha reunit aquest dimecres al Palau de la Generalitat tots els presidents dels clubs, així com les màximes autoritats polítiques esportives de Catalunya, a més del president català, Artur Mas.

Tots ells han aplaudit el nou format, després que en els anteriors anys la Catalana s'ha vist superada pels calendaris esportius estivals dels equips professionals, especialment el del Barça, per poder fixar una data per a la disputa de l'última fase, bé en format de triangular o de semifinal i final.

En aquesta edició, el calendari més tranquil del Barça, perquè no ha fixat una gira estival, i el compromís del club blaugrana d'abonar el nou format, permetrà que el 31 de juliol la nova competició de la Catalana es posi en marxa sense cap fissura.

A la presentació dels dos partits del 31 de juliol, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha desitjat que el format "tingui l'èxit que mereix", a més d'esperar que si Montjuïc és capaç d'omplir-se amb un concert musical "també hauria de fer-ho amb la festa del futbol".

Mas ha subratllat la importància de "fer pinya des de baix per superar les circumstàncies", en elogiar el caràcter dels equips més febles, fet que l0ha portat a derivar el seu discurs cap a la política: "A Madrid s'han anunciat una sèrie de mesures per intentar trampejar i sortir reforçats de la situació. Ja veurem què donen aquestes mesures. Quan hi ha dificultats, és bo fer pinya, com en el pacte fiscal", ha dit.

Abans que tots els presidents es fessin una fotografia de família al 'pati dels tarongers' de la Generalitat, el president de la Catalana, Andreu Subies, ha destacat la importància que tots els equips donin impuls al nou format. "Hem de ser nosaltres els que mantinguem el poc que ens queda", ha destacat.

El president del Barcelona, Sandro Rosell, que venia de presentar el llibre 'Inteligencia Deportiva', del polític Albert Soler, exsecretari i director de l'esport espanyol, ha garantit que l'equip blaugrana portarà els millors per al partit, encara que també ha recordat que el calendari "no ajuda".

"El Barça sempre estarà al costat de Catalunya i de la Federació", ha afegit, mentre que el president de l'Espanyol, Ramon Condal, ha exalçat "la gran festa del futbol", en què espera que no hi hagi lesions.

Josep Maria Andreu, president del Nàstic de Tarragona, i Josep Maria Anglada, del Manlleu, també han parlat d'un dia històric i de jugar el partit de Copa que precedirà el derbi barceloní a l'Estadi Lluís Companys el 31 de juliol, on hi haurà entrades amb preus que van des dels 20 als 50 euros.

stats