Publicitat
Publicitat

RECULL ARTICLES D'OPINIÓ

"Que s'insulti el Barça i Catalunya ja es considera normal i ningú hi posa remei": les opinions de la premsa esportiva

Els columnistes analitzen els incidents que es van viure al voltant del Calderón abans del partit entre l'Atlètic de Madrid i el Deportivo de la Corunya

Els columnistes de la premsa esportiva d'aquest dilluns analitzen els incidents que es van viure al voltant del Calderón hores abans del partit entre l'Atlètic de Madrid i el Deportivo. A Barcelona també parlen del partit a Mestalla i del comunicat del Madrid defensant Cristiano Ronaldo.

Santi Nolla, director de 'Mundo Deportivo'
"El Madrid s'ha equivocat greument en emetre un comunicat defensant Cristiano, carregant contra Platini i oblidant-se de Kroos. Al club blanc no han tingut sensibilitat amb l'alemany ni amb Sergio Ramos ni amb Benzema. No han tingut en compte la resta de la plantilla".

J.M. Casanovas, al diari 'Sport'
"La veritat és que esperem més del Barça. Ha de créixer com a equip i a nivell individual. El dia que Messi no està inspirat, sembla que es fonen els ploms de l'equip".

Joan M. Batlle, al diari 'Sport'
"El resum són dificultats per crear ocasions i per mantenir el control del partit. I, segurament, la raó cal trobar-la al centre del camp, on Luis Enrique va fer una revolució col·locant Mascherano i Busquets al costat de Xavi, l'argentí com a mig centre i el català d'interior. L'entrenador buscava més força i contenció i es va trobar que l'equip perdia control i creació".

J.M. Artells, a 'Mundo Deportivo'
"Zabaleta el van matar als voltants del Calderón. S'esperava determinació per acabar amb aquesta xacra, però no hi ha motius per ser optimista. Un altre mort hauria de ser suficient. A Mestalla el partit va acabar amb un cop d'ampolla a Messi. Que s'insulti el Barça i Catalunya ja es considera normal i ningú hi posa remei".

Santiago Segurola, a 'Marca'
"No va funcionar el sistema d'alertes, ni el de control, ni el de gestió de les conseqüències. El futbol espanyol segueix sent massa permissiu no només amb els ultres, també amb actituds homòfobes, xenòfobes o directament racistes, i fins i tot es miren amb menyspreu les actuacions que es fan en altres països contra aquests comportaments indecents".

Alfredo Relaño, director de l''As'
"Quan el Frente Atlético va voler fer els seus càntics, la resta del públic el va fer callar. Un bon gest, però no podem ignorar quantes vegades se'ls han consentit, i fins i tot rigut, crits repugnants, com 'Zabaleta, era de l'ETA', 'Illa, illa, illa, Juanito hecho papilla' o 'El Retiro es español, no es un parque de Ecuador'. Massa condescendència".

Dagoberto Escorcia, a 'La Vanguardia'
"L'afició blanc-i-vermella passa per ser de les millors d'Espanya, perquè omple l'estadi i acompanya el seu equip allà on juga, però també és de les que té impresentables que criden 'Puerta se marea' o 'Tebas muérete'. El Frente Atlético, a més, ja té dos morts al seu historial delictiu i continua campant al seu aire".

Sergi Pàmies, a 'La Vanguardia'
"En la lògica dels ultres, aquestes morts absurdes s'equiparen amb morts en acte de servei. Fins aquí arriba l'èpica barata que serveix de prestació substitutòria d'altres orgulls i que, per contagi, criminalitza injustament altres formes de militància".

Esteban Ibarra, a 'El País'
"Ningú pot mirar cap a una altra banda, i menys els directius. Ningú pot obviar aquests problemes, tots, Consell Superior d'Esports, Lliga, Federació, futbolistes, mitjans de comunicació, tots han de dir 'prou!', i a més, la Comissió Estatal contra la Violència i el Racisme ha de convocar el seu observatori, oblidat durant quatre anys, perquè impulsem mesures preventives i de sensibilització com requereix la llei".

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT