Barça
Esports Barça 13/11/2011

Rafinha, sobre la seva renovació amb el Barça: "Les dues parts estem molt a prop"

Germà del migcampista del primer equip Thiago Alcántara, als seus 18 anys Rafinha ja és un dels pilars del filial a Segona Divisió, on és màxim anotador amb 5 gols

Efe
3 min
El blaugrana Rafinha Alcántara condueix la pilota al costat del jugador del Nàstic Fernando Seoane

BarcelonaEl jugador del filial blaugrana Rafinha Alcántara, que aquesta setmana es va convertir en el 21è jugador del planter en debutar a les ordres de Pep Guardiola al primer equip del Barça, ha assegurat a l'agència Efe que tant el club com ell es troben "molt a prop" d'arribar a un acord per a la renovació del seu contracte.

Germà del migcampista del primer equip Thiago Alcántara i fill del exfutbolista brasiler Mazinho, als seus amb prou feines 18 anys Rafinha és un dels jugadors amb més projecció del planter i, malgrat ser encara juvenil, ja és un dels pilars del filial a Segona Divisió, on és màxim anotador amb cinc gols.

Per això, la renovació del seu contracte és una qüestió capital, sobretot quan alguns clubs grans del continent sotgen la jove promesa, que finalitza contracte al juny. Encara que el club prefereix un nou contracte de llarga durada, el pare del jugador insistiria en un acord més curt, fins a 2013.

"Molt bé. Va molt bé", ha asseverat sobre això el mitja punta blaugrana en una entrevista amb Efe. "Les dues parts estem molt a prop. Nosaltres estem molt feliços d'estar aquí i ells espero que també que estiguem aquí".

En el minut 75 del partit contra l'Hospitalet de Copa del Rei, Rafa Alcántara Do Nascimiento (Sao Paulo, 1993) va passar a formar part de les estadístiques per a la història del club català, al convertir-se en el vint-i-unè jugador del planter que Guardiola fa debutar en tres anys i mig a la banqueta blaugrana.

"És un somni per a qualsevol jugador del planter. Però per a mi és una cosa especial, perquè debutar amb el millor equip del món és increïble", ha reconegut amb aquell somriure que sempre l'acompanya.

I és que, com confessa la perla blaugrana, "saltes a la gespa i notes aquella intensitat, aquell ritme. És com una pel·lícula, és una cosa d'un altre món".

Guardiola, ha explicat, no li va dir "res especial" abans de saltar al terreny de joc, més enllà d'"apunts tàctics i que fes allò normal". Qui sí va embogir va ser el seu germà Thiago, en aquell moment amb la selecció sub-21: "Em va trucar, clar que sí. Tots els de la família estaven molt feliços i el meu germà més".

Interior amb arribada a l'àrea, cosa que l'ha portat a actuar com a fals nou o extrem, Rafa uneix un físic portentós, unes excel·lents qualitats tècniques, bon regat i millor xut. Per això, tan aviat desembussa el joc d'atac del filial com baralla fins a recuperar l'última pilota. Un tot terreny innat.

Pot ser que sigui per això pel que els analistes apunten a Rafinha com un dels jugadors que poden ser la columna del Barça del futur, encara que ell es negui a admetre una cosa així. "No, del futur mai se sap. Però clar que m'agradaria, és un somni", confessa.

Encara menys s'atreveix a dir què podria aportar al primer equip: "Són els millors del món i no sé si puc dir què puc aportar-los. Puc aportar treballar, treballar i només treballar".

En tot cas, el seu cap ara sol passa pel filial, que ahir va empatar a dos en un vibrant duel català contra el Girona, malgrat la renda de dos gols del primer temps dels d'Eusebio Sacristán.

"És una pena que acabés en empat, tenint dos gols a favor. Però cal aprendre d'aquestes coses. Ens hem despistat i ens han clavat dos gols -ha opinat-. Estem bé, però a casa hem d'acabar d'endur-nos els tres punts".

Aquesta és la seva obsessió ara, més enllà del primer equip blaugrana i l'interès d'equips de la talla del Chelsea anglès, com han apuntat algunes informacions en l'última setmana. "El Chelsea? Collons, doncs jo mai m'assabento d'aquestes coses, la veritat", conclou, entre rialles, Rafinha.

stats