BARÇA
Esports Barça 03/10/2011

Doctor Cugat: "El 30% de les lesions són musculars i la zona més afectada és el bíceps femoral"

El doctor Ricard Pruna afirma que no estan preocupats perquè la situació que es viu al Barça "és d'absoluta normalitat" i que l'única solucio és "seguir treballant com fins ara"

Nuria García
2 min

BarcelonaEl bíceps femoral és el múscul de moda al Barça. Després de sis lesions en el mateix múscul, aquest dilluns a la tarda el doctor Pruna i el doctor Cugat, en la roda de premsa per valorar la intervenció d'Ibrahim Afellay, han explicat perquè els jugadors del Barça pateixen tantes lesions a aquest múscul.

"El 30% de les lesions són musculars i la zona més afectada és el bíceps femoral", ha afirmat el doctor Cugat. El doctor Ricard Pruna ha explicat que "estem en un món que és el futbol, que va lligat a les lesions, bàsicament a les musculars, que són les que tenen un percentatge més alt de produir-se". Tot i acumular moltes lesions similars, el doctor Pruna ha afirmat: "La situació que tenim és d'absoluta normalitat per a un equip de futbol de l'exigència del Barça".

Per al cap dels serveis mèdics del Barça, cap club pot tancar una temporada sense lesions musculars. "L'any passat vam tenir moltes lesions al soli i als adductors i poques al bíceps femoral. I ara, sis són en el bíceps femoral i una –la de Piqué– en el bessó. És d'hora per treure conclusions globals. La temporada és llarga i sabem per estudis de la UEFA i d'altres equips és la mitjana de lesions musculars és de 20-25 per temporada. Estem a l'octubre i en portem set. Si quan acabem la temporada tenim 20 o més lesions al bíceps femoral, potser sí que ens preocuparem. Crec que no serà així, perquè si analitzem els últims 10 anys de lesions musculars, el bíceps femoral sempre té molt de protagonisme, però no supera les 10-12 lesions", ha explicat el doctor.

El doctor Pruna creu que la manera d'evitar les lesions és seguir treballant com fins ara. "Hem de seguir treballant com fins ara i confiar en nosaltres mateixos. Tot això ens portarà a l'èxit com ens ha portat en els últims anys. Sempre hem fet molta prevenció, no hem de perdre la calma", ha dit el metge, abans de destacar que als jugadors els hi diuen que "qualsevol molèstia o sensació estranya que tinguin, la comentin". "Diumenge amb Abidal vam evitar una lesió. És important avisar", ha sentenciat.

Li han preguntat per si les gires que fa el club a la pretemporada són les causants de totes aquestes lesions, Pruna ha estat taxatiu:"No, aquest tipus de pretemporades amb gires i no amb un stage es fan des del 2003. El món del futbol ha evolucionat, sobretot en els equips d'elit i grans. Hi ha hagut molts anys, com el del triplet, en què van haver-hi set lesions musculars, i d'stage vam fer-ne poc. La preparació dels jugadors des que va arribar Guardiola ha estat sempre la mateixa".

stats