ACB
Esports Barça 05/12/2010

El Regal Barça ofereix la seva versió més pobre i cau davant l'Estudiantes (63-62)

Després d'una primera meitat pèssima, els blaugrana van remuntar i gràcies a Lakovic van empatar el matx a pocs segons del final. Una falta dubtosa de Lorbek, decideix

David Jover
2 min
El jugador del Regal Barça Jaka Lakovic en el partit d'aquest migdia a la pista de l'Estudiantes.

BarcelonaEls inicis de partit no són el fort d'aquest Barça. Les baixes de Basile, Navarro i Mickeal es van notar en excés, sobretot quan Pascual buscava solucions a la banqueta i no les trobava. La parella exterior formada per Grimau i Ingles no rutllava i poc a poc l'Estudiantes va agafar avantatge en el marcador. El 8-0 inicial va fer molt de mal i els catalans no es van poder recuperar. A mesura que passaven els minuts, els de Luis Camisiro se sentien més còmodes i la falta d'idees i de fluïdesa dels blaugrana va permetre que al final de primer quart la desavantatge fos de set punts, 18-11.

Però les coses sempre poden anar a pitjor. Mentre Caner-Medley dominava sota el cèrcol, Lakovic va protestar una falta comesa i li va caure una tècnica. Això va provocar que, després de quatre tirs lliures d'Oliver, que tornava a jugar després de superar una lesió, els madrilenys se situessin dotze punts per sobre, 25-13. Per acabar-ho d'adobar, N'Dong va protestar una falta dubtosa i també va rebre una falta tècnica. Pascual, que no s'ho acabava de creure, va veure com els locals cada cop agafaven una renda més important. Les solucions van arribar situant una defensa en zona, però Jasen la va trencar amb un triple que deixava el partit gairebé sentenciat, 33-16 m.17. Poc a poc el Barça va reaccionar de la mà de Ricky, i amb un parcial de 0-8 es va apropar a l'Estudiantes (33-23), però la remuntada no es va completar i els de Casimiro van marxar quinze amunt al descans, 39-24.

A la represa el Regal va millorar però no al nivell que s'espera d'ell. Va anar reduint les distàncies, fins a situar-se a vuit punts gràcies a Roger Grimau, però no va donar el cop psicològic necessari per minvar la moral de l'Estudiantes. Els de Luis Casimiro van jugar una segona meitat molt discreta i això va fer que els de Pascual remuntessin a pocs minuts del final (49-39). Gràcies als triples de Lakovic, el millor dels blaugrana amb 18 punts, el Barça va fer el que semblava impossible, empatar el partit a 62. Però amb el que no comptaven els catalans era amb una polèmica falta personal de Lorbek sobre Caner-Medley a dos segons del final, que va permetre als estudiantils anotar el primer tir lliure i llançar a fallar el segon. Tot i així, aquesta decisió no amaga el mal joc del Regal Barça a Madrid en el pitjor partit de la temporada amb diferència.

FITXA TÈCNICA

63- Asefa Estudiantes: Granger (2), Ellis (5), Welsch (10), Caner-Medley (12) i Asselin (4) -cinc inicial- Oliver (9), Clark (4), Gabriel (2), Jasen (6).

62- Regal Barça: Rubio (4), Grimau (8), Ingles (8), Lorbek (5) i Vázquez (6) -cinc inicial- Sada (5), Lakovic (18), Perovic (4), N'Dong (2), Morris (2).

Parcials: 18-11, 21-13, 10-15, 14-23

Àrbitres: Amorós, Murgui i Sacristán.

Incidències: 13.500 espectadors al Palacio Vistalegre de Madrid

stats